Politică

Reacție: Ministerul rus de Externe îndeamnă conducerea R. Moldova să nu critice prezența trupelor ruse în Transnistria

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să se concentreze pe soluționarea „problemelor din relațiile ruso-moldovenești”, în loc să critice prezența trupelor ruse în Transnistria.

Reacția Ministerului rus de Externe vine după ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat într-un interviu că, în 1992, Rusia și-a trimis „oamenii săi” în Transnistria pentru a împiedica Republica Moldova să obțină independența față de Uniunea Sovietică, transmite sursa.

„O îndemnăm pe doamna Sandu și alți parteneri moldoveni să renunțe la astfel de digresiuni istorice care sunt departe de realitate și să se concentreze pe rezolvarea problemelor în relațiile ruso-moldovenești, inclusiv pe problemele create artificial de Chișinău, și pe oferirea unei dinamici pozitive procesului de reglementare transnistreană, inclusiv reluarea dialogului cu Tiraspolul cu privire la toate aspectele unei reglementări cuprinzătoare”, a declarat directorul adjunct al Departamentului de Informații și Presă al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaițev, citat de presa rusă.

În opinia oficialului rus, comentariul făcut de Maia Sandu cu privire la rolul Rusiei în acest conflict „nu rezistă criticilor”.

„Nu se cuvine să spunem că cheia soluționării problemei transnistrene este problema prezenței trupelor ruse în regiune”, a adăugat acesta.

#Transnistria #Rusia #Maia_Sandu #trupele_ruse #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button