Analize și opinii

Rezistența Crimeei împotriva ocupației rusești: zece ani de luptă pentru integritatea teritorială a Ucrainei

26 februarie 2014 a devenit una dintre cele mai memorabile zile pentru Ucraina. Astăzi, această dată memorabilă a devenit Ziua rezistenței la ocupația rusă a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol. În urmă cu zece ani, în 2014, în fața clădirii Radei Verhovna a ARC a avut loc un miting de amploare în favoarea suveranității Ucrainei. Locuitorii din Crimeea și-au exprimat hotărârea de a apăra integritatea teritorială a țării. Din păcate, Rusia a reușit încă să ocupe peninsula, dar trupele rusești timp de zece ani nu au putut ucide voința locuitorilor de a restabili dreptatea și dorința de a lupta până la capăt.

Timp de zece ani, populația din Crimeea a încercat să lupte cu mijloace pașnice împotriva adoptării deciziilor separatiste de către deputații Radei Verkhovna a ARC. Societatea civilă a confirmat prin acțiunile sale că Crimeea este o parte integrantă a Ucrainei. Astăzi onorăm curajul miilor de locuitori ai peninsulei Crimeea, care continuă să lupte împotriva politicii criminale de ocupație a Kremlinului. Speranțele lor de eliberare vor deveni cu siguranță realitate cu ajutorul forțelor de apărare ucrainene.

Rusia a transformat Crimeea într-o rampă de lansare a agresiunii, iar populația pașnică a peninsulei este folosită ca scuturi umane și “carne de artilerie”, în timp ce ocupanții mobilizează în mod ilegal cetățenii ucraineni pentru război. Crimeenii au fost primii care au devenit ostatici ai ocupației rusești. Rusia a adus în Crimeea declin economic, dispariții forțate, omoruri, restricții asupra libertății de exprimare și de religie, militarizarea tuturor credințelor populației, chiar și a copiilor, distrugerea patrimoniului cultural ucrainean și un pericol pentru mediu.

În urmă cu zece ani, agresiunea rusă a început cu ocuparea peninsulei. Războiul ruso-ucrainean trebuie să se încheie acolo unde a început – într-o Crimee eliberată. Trecutul ne amintește încă o dată de necesitatea unității și a determinării în lupta pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Scopul Ucrainei este de a readuce pacea și dreptatea prin de-ocuparea teritoriilor ucrainene, inclusiv Crimeea. Comunitatea mondială recunoaște dreptul Ucrainei de a face acest lucru. Eforturile armatei ucrainene arată că poporul ucrainean continuă să lupte pentru independența, libertatea și suveranitatea sa.

#Crimeea#luptă#rezistență

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button