Internaţional

Rusia și China au respins un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Orientul Mijlociu propus de Statele Unite. Nici proiectul de rezoluție rusesc nu a fost adoptat

Rusia și China au respins un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Orientul Mijlociu propus de Statele Unite, relatează TASS.

Potrivit agenției, documentul a fost susținut de zece țări; Federația Rusă, China și Emiratele Arabe Unite s-au opus. Încă două țări s-au abținut, transmite sursa.

TASS reamintește că rezoluția propusă de Statele Unite condamnă atacul Hamas asupra Israelului și solicită, de asemenea, eliberarea ostaticilor și respectarea dreptului internațional umanitar. Nu cere o încetare a focului, ci recunoaște dreptul țărilor la autoapărare, scrie agenția.

În același timp, Reuters clarifică faptul că documentul solicită suspendarea ostilităților pentru a permite livrarea de ajutor umanitar în Fâșia Gaza.

Pe 18 octombrie, Statele Unite au respins un proiect de rezoluție pregătit de Brazilia prin care se cere o pauză a ostilităților pentru a permite ca ajutorul umanitar să fie livrat în Fâșia Gaza. Înainte de aceasta, votul a fost amânat de două ori, în timp ce Statele Unite au încercat să aranjeze livrarea de ajutoare Gaza prin canale diplomatice, a scris Reuters.

Înainte de aceasta, Consiliul de Securitate al ONU nu a acceptat proiectul rus de rezoluție de încetare a focului, care nu menționa mișcarea Hamas care a atacat Israelul.

#ONU #Orientul_Mijlociu #proiect_de_rezoluție

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button