Internaţional

Thailanda anulează carantina obligatorie pentru turiști

Thailanda a anunţat astăzi, 20 ianuarie, că va elimina din februarie carantina obligatorie pentru călătorii veniţi în ţară, după ce a reimpus această măsură la sfârşitul lunii decembrie, ca urmare a răspândirii în lume a variantei Omicron a coronavirusului.

Turiştii internaţionali pot solicita viză începând cu 1 februarie, a anunţat purtătorul de cuvânt guvernamental, Taweesin Visanuyothi, într-o nouă tentativă a autorităţilor de a impulsiona sectorul turistic, grav afectat de impactul pandemiei de COVID-19, transmite sursa.

Eliminarea carantinei a fost extinsă solicitanţilor de viză de toate naţionalităţile, iar turiştii trebuie să facă dovada rezervării la un hotel pentru prima noapte şi să se supună la două teste pentru detectarea COVID-19, unul la intrarea în ţară şi al doilea în a cincea zi a sejurului.

Totodată, amintim că, Thailanda va introduce o taxă de intrare de nouă dolari pentru vizitatorii străini, în încercarea de a-şi ajuta sectorul turistic devastat de pandemia de coronavirus, au anunţat autorităţile.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button