Război în Ucraina

Rusia trimite un număr mare de forțe armate în sudul Ucrainei

Rusia trimite un număr mare de trupe în sudul Ucrainei pregătindu-se pentru contraofensiva ucrainenilor în teritoriile ocupate, potrivit lui Vadim Skibitsky, adjunct al șefului Serviciului de Informații Militare Ucrainei.

Vadim Skibitsky:

„Își sporesc numărul, se pregătesc pentru contraofensiva noastră din sudul Ucrainei și, eventual, se pregătesc să-și lanseze propria ofensivă. Sudul este cheia pentru ei, mai ales din cauza Crimeei”.

Kievul a raportat că forțele ucrainene au eliberat recent zeci de sate și orașe de-a lungul graniței și înaintau spre capitala regională din Herson. La rândul său, înaintarea trupelor rusești este un răspuns la contraofensiva anunțată de Ucraina pentru eliberarea regiunilor ocupate din sud, Herson și Zaporojie.

În ultimul său raport, Volodimir Zelensky a declarat următoarele:

„Forțele armate ale Ucrainei, contrar așteptărilor unei contraofensive asupra Hersonului, au lovit într-o altă direcție, recucerind teritoriile ocupate anterior de ruși. Vorbim despre direcția Izyum, unde armata ucraineană a eliberat mai multe așezări.

Potrivit analistului Oleg Sharp:

„Contrar așteptărilor unei contraofensive în regiunea Herson, Ucraina a reușit să atace într-o direcție complet diferită: Forțele Armate ale Ucrainei au eliminat rezistența la Barvenkovsky și au reușit să elibereze mai multe sate în direcția Izyum. În multe privințe, acest lucru a devenit posibil datorită redirecționării unităților din Izyum către regiunea Herson de către ruși pentru a întări apărarea. În plus, Forțele Armate ale Ucrainei au obținut un succes teritorial semnificativ în direcția Donețk.”

Analiștii de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul lor din 1 august, afirmă că forțele ruse pot încerca să recucerească Harkivul, așa cum a ordonat Putin.

„Forțele de ocupație ruse și-au sporit atacurile în regiunea Harkov, iar acest lucru poate indica că vor încerca din nou să se deplaseze în vestul regiunii sau spre Harkov. Este puțin probabil ca trupele ruse să cucerească regiunea Harkov sau orașul Harkov – al doilea cel mai populat oraș din Ucraina – având în vedere ritmul de avansare a Rusiei în Donbas și problemele continue cu formarea trupelor și logisticii. Un alt motiv pentru atacuri ar putea fi încercarea rușilor de a preveni contraatacuri ucrainene.”

În același timp, în Rusia se formează batalioane de voluntari pentru a trimite trupe pe frontul ucrainean, potrivit The Guardian. De la Murmansk, dincolo de Cercul Arctic, până la Perm în Urali și Primorye, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, se bazează pe patriotismul și portofelele rusești.

Experiența militară nu este întotdeauna necesară. În total, experții estimează că peste 30.000 de voluntari ar putea fi mobilizați pentru a reface rândurile forțelor ruse epuizate în cinci luni de lupte – între un sfert și o treime din forțele dislocate pentru cucerirea estului Donbas, unde se vor afla majoritatea voluntarilor noi.

#Rusia #Ucraina #majorarea_forțelor_armate_rusești #contraatacuri_ucrainene

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button