Război în Ucraina

Rusia va închide granițele pentru bărbații cu vârste de mobilizare – surse Meduza / Singura modalitate prin care vor putea ieși din țară

Autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbații cu vârste de mobilizare, a declarat pentru publicația independentă Meduza o sursă apropiată Administrației Prezidențiale din Federația Rusă.

Potrivit acesteia, cea mai probabilă dată pentru introducerea interdicției este 28 septembrie, transmite sursa.

A doua sursă, de asemenea apropiată Kremlinului, spune că acest lucru se va întâmpla „după referendumurile” care au loc în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk și în teritoriile ocupate din regiunile ucrainene Herson și Zaporojie.

Acestea se vor încheia în seara zilei de 27 septembrie.

A doua sursă a adăugat că vor exista un fel de „vize de ieșire”: pentru a părăsi Rusia, bărbații vor trebui să obțină permisiunea biroului de înregistrare și recrutare militară.

Decizia președintelui Vladimir Putin de a ordona prima mobilizare militară a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial a dus la fuga din țară a numeroși bărbați de vârstă militară, provocând cozi la frontiere și epuizarea biletelor de avion către străinătate.

Unii au recurs la metode inedite, trecând granița cu Georgia pe trotinete pentru a nu sta la enormele cozi de mașini.

#Putin #închiderea_granițelor #bărbații_cu_vârste_de_mobilizare#

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button