Politică

Sandu: Democrația și libertatea în Moldova au fost mult timp amenințate de trădători și oligarhi

Președintele Republicii Moldova trage un semnal de alarmă. Maia Sandu crede că amenințările la adresa Republicii Moldova se vor intensifica.

“Democrația și libertatea în Republica Moldova au fost mult timp amenințate de trădători și oligarhi care își vor vinde concetățenii fără rușine. Încercările de a destabiliza ordinea în țară nu se vor opri, ci se vor intensifica pe măsură ce ne îndreptăm spre UE”, Sandu a spus, relatează tv8.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu în cadrul unui discurs la Timișoara, unde a fost premiată pentru promovarea valorilor europene.

„Locul oamenilor care aleg libertatea este printre statele și popoarele lumii libere și nu într-o zonă gri sub umbra amenințărilor constante la adresa suveranității și independenței. Știm cu toții că în Republica Moldova aceste amenințări – fie direct, fie prin trădători, oligarhi care sunt gata să-și vândă concetățenii fără rușine – nu se vor opri, dimpotrivă, se vor intensifica pe măsură ce rupem legăturile dăunătoare ale trecut. Dar nu ne este frică și nu ne vom îndepărta de drumul nostru”, a spus Maia Sandu.

Președintele a subliniat că, deși Moldova nu a fost invadată cu arme, suntem supuși „cele mai insidioase atacuri”, precum „încălcări ale spațiului aerian, încercări de a crea tensiune socială, atacuri cibernetice și răspândirea de informații false, tentative de fraudă în alegerile locale din toamna trecută”.

„Populismul și minciunile devin din ce în ce mai atractive pentru unii cetățeni dezamăgiți și amenință valori importante – dezbatere, încredere în instituții și unul în celălalt. Grupuri corupte din Moldova, după cum vedem, finanțate din bani murdari, inclusiv bani de la Kremlin, doresc să răstoarne ordinea constituțională, să submineze statul și democrația”, a spus Sandu.

Potrivit șefului statului, Republica Moldova a rezistat amenințărilor, ghidată de obiectivul strategic de a deveni stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. În același timp, Maia Sandu a subliniat că libertatea noastră va fi în siguranță doar atunci când vom intra în UE.

#Sandu #Moldova #amenințări

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button