Război în Ucraina

Sandu spune lucrurilor pe nume și califică acțiunile Federației Ruse drept unele teroriste

Istoria ne-a demonstrat nu doar o dată – nu este obligatoriu să fii conducătorul unei țări de TOP la nivel mondial pentru a aduce schimbări atât pentru poporul tău, cât și în situația geopolitică. Maia Sandu este un exemplu reprezentativ în acest context – în timp ce oficialii ONU sunt îngrijorați și șocați de acțiunile rușilor, iar domnului Blinken îi este frică să recunoască Federația Rusă ca țară teroristă, președinta Republicii Moldova iese în față și spune lucrurilor pe nume.

Maia Sandu a declarat în mod explicit că uciderea prizonierilor de război din Olenevka a fost comisă de Rusia, pentru care actele de terorism reprezintă politica fundamentală a regimului criminal al lui Putin.

Lucrurile se întâmplă în contextul istoric în care poporul Republicii Moldova a suferit de nenumărate ori din cauza “beneficiilor lumii rusești”. O bună parte din moldovenii mai în vârstă au cunoscut pe propria piele ororile regimurilor rusești, iar cei mai tineri au nefericita ocazie de a face cunoștință cu aceste orori în zilele noastre.

Republica Moldova este o țară mică, dar cu interes strategic imens pentru Putin. Anume din acest motiv, de câteva decenii Kremlinul încearcă să îngenuncheze poporul moldovenesc prin intermediul politicienilor pro-rușiSan și a propagandei pro ruse, doar că Moldova rezistă și alege, până la urmă, parcursul civilizat – cel al integrării în UE.

Plus la aceasta, a devenit evident pentru poporul Republicii Moldova că Rusia este o țară teroristă, iar declanșarea războiului hibrid împotriva Ucrainei după metodologia fascistă dă de înțeles că, în cazul în care trece de Ucraina, Moldova ar putea fi următorul scop a ambițiilor lui Putin. Anume din acest considerent atât președintele Republicii Moldova, cât și poporul simplu trebuie să dea dovadă de curaj în aceste zile deloc ușoare.

#Sandu #UE #Rusia #afirmație

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button