Politică

Șefa PA răspunde acuzațiilor privind alegerea sa în funcție: „Încercări de intimidare au fost și în perioada când aplicam la post”

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care răspunde la toate acuzațiile care au fost făcute în ultima vreme, privind alegerea sa în funcție. Șefa PA susține că a avut parte de încercări de intimidare începând cu perioada când aplica la această poziție, transmite sursa.

„Știu că venind în poziția de Procuror Șef al Procuraturii Anticorupție și fiind fermă în intențiile mele de a lupta dur cu corupția, am devenit deranjantă pentru cei care erau obișnuiți să aibă „ieșire” la procuratură. Iar cei vizați în dosare penale acum trag sfori în speranța că voi fi intimidată. Eforturile lor sunt in van.

Sunt în funcție ca rezultat al unui concurs riguros și transparent la care am participat pentru că vreau cu adevărat să-mi ajut țara. Nimeni nu mi-a promis sau garantat că voi fi câștigătoare la acest concurs. Am avut un interviu public și un dosar prezentat în fața unei comisii cu reprezentanți din societatea civilă și din procuratura moldovenească, cât și experți din afara țării, România, SUA și Letonia… Comisia de preselecție mi-a acordat un punctaj de 9,8 (comparativ cu punctajul de 7, 7,4 și 8,4 la ceilalți candidați)”, a scris Dragalin.

„Cu mult zel s-a răspândit falsul despre poziția mea de procuror federal în SUA, precum că nu aș fi fost, de fapt, procuror. Oameni pretinși educați au pus la îndoială în spațiul public educația, pregătirea profesională și experiența mea, chiar dacă informația inclusă în CV poate fi verificată online…

Orice discuții ale membrilor CSP despre candidatul pe care îl doreau să-l promoveze după ce au analizat toate materialele, dacă au avut sau nu loc, nu subminează corectitudinea procesului de selecție și rezultatul concursului”, a mai scris Dragalin.

Cu toate acestea, șefa de la PA susține că i-a fost atacată funcția și prin acuzația falsă că ar fi obținut-o pentru că mama sa ar fi făcut o donație pentru Partidul PAS.

„Eu sunt mândră de părinții mei, care au început lupta cu corupția în Moldova înaintea mea prin donații și alte activități, cum ar fi donații către presa independentă, atunci când aceasta era sufocată de mafioți, către ONG-uri, atunci când acestea protestau nedreptățile într-un stat capturat. Părinții mei au făcut două donații către PAS prin transfer bancar in perioada campaniilor electorale din 2020 și 2021, câte 1.000 de dolari fiecare. Aceasta nu este finanțare ilegală a unui partid, acestea sunt donații în limitele permise de lege. Noi vorbim despre 2.000 de dolari. Credeți că aceasta este suma suficientă pentru a cumpăra locul de Procuror Șef al PA? Acest post nu are preț și nu poate fi cumpărat”, a mai scris Dragalin.

Șefa PA susține că nu se va lăsa bătută și continua să muncească alături de echipă.

„Eu sunt in această funcție pentru a-mi face lucrul de procuror. Corupții au înțeles deja tare bine acest lucru și sunt deranjați, chiar speriați. De asta au început să-mi ceară demisia. Care nu se va întâmpla. Voi continua să muncesc alături de echipa mea din cadrul PA, alături de toți cei onești și dedicați să ne facem meseria în serviciul legii, cetățenilor, și țării”, a conchis Veronica Dragalin.

#Șefa_PA #acuzații #Veronica_Dragalin #răspuns

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button