Politică

Sergiu Litvinenco lasă la aprecierea CSP-ului evaluarea cazului lui Stoianoglo

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, lasă la latitudinea Consiliului Superior al Procurorilor decizia în privința continuării sau încetării de evaluare a activității procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo. Sursa.

Asta după ce Comisia de la Veneția a venit cu un aviz pe alocuri critic în privința noilor modificări din Legea cu privire la Procuratură.

„Din punctul meu de vedere, acest aviz nu este în măsură să determine obligativitatea fie a suspendării sau a încetării procesului de evaluare a procurorului general. Dar acest lucru trebuie analizat și de către Consiliul Superior al Procurorilor, eventual și de către comisia care se ocupă de evaluarea activității procurorului general. Deși comisia cred că ar avea mai puține împuterniciri de a decide dacă va continua sau nu, dar probabil Consiliul Superior al Procurorilor va trebui să pună în discuție această situație…

Din punctul meu de vedere, nu există impedimente de natură legală care ar face obligatorie amânarea sau încetarea acestei evaluări”, a declarat Sergiu Litvinenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că înalta Comisie de la Veneția a oferit un aviz consultativ pentru modificările legislației ce ține de Procuratură. În special, cei din Comisie au criticat faptul că urmează să fie modificată componența CSP „după voința celor de la guvernare”, precum și că procedura de evaluare a activității procurorului general nu are indicatori clari de evaluare și că nu se deosebește de răspunderea disciplinară a procurorului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button