Politică

Sondaj: Maia Sandu își menține poziția de lider la capitolul încredere din partea populației

Președinta Maia Sandu își menține poziția de lider la capitolul încredere din partea populației. Potrivit sondajului realizat de iData, șefa statului se bucură de încrederea a puțin peste 24% dintre respondenți. Pe locul doi se plasează președintele de onoare PSRM, Igor Dodon. Puțin peste 13% dintre respondenți au încredere în Igor Dodon, iar 7,5% dintre respondenți au încredere în președintele Partidului Șor, Ilan Șor.

Sondajul mai arată că 2,7% dintre cetățeni au încredere în primarul Chișinăului, Ion Ceban. Marina Tauber se bucură de încrederea a 1,7% dintre respondenți, iar Vladimir Voronin este apreciat de 1,3% dintre moldoveni, scrie sursa

Potrivit studiului iData, Maia Sandu, Igor Dodon și Ilan Șor sunt considerați de către cetățeni și cei mai activi politicieni. În topul politicienilor activi mai apare și vicepremierul Andrei Spînu, el este considerat un politician activ de către 4,9% dintre respondenți. 4,6% dintre respondenți consideră că edilul Chișinăului Ion Ceban este un politician activ, iar despre premierul Natalia Gavrilița cred astfel 4,4% dintre cetățeni.

Sondajul iData a fost realizat telefonic, au fost intervievați 999 respondenți din 324 de localități. Marja de eroare este de plus/minus 3%.

#Sondaj #Maia_Sandu #iData

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button