Politică

Tauber riscă să rămână fără imunitate parlamentară. Procuratura a înaintat câteva demersuri Parlamentului

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a depus astăzi, 25 mai, trei cereri la Parlament în care cere ridicarea imunității deputatului „ȘOR” Marina Tauber. PÎn prezent, parlamentara se află în arest la domiciliu. Deputata este suspectată de acceptarea cu bună știință a finanțării din partea unui grup criminal în cadrul alegerilor locale din Bălți, transmite sursa.

Între timp, Partidul „ȘOR” a emis un comunicat de presă în care anunță că deputații formațiunii vor boicota ședințele Parlamentului din această săptămână, în semn de protest față de inițiativele partidului de guvernare. Este vorba despre proiectul care prevede anularea sărbătorii „Ziua Victoriei”, dar și de proiectul ce prevede prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile.

Amintim că nu este pentru prima dată când procurorii cer ridicarea imunității deputatei Tauber. În anul 2022, parlamentara a fost reținută și pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat, dar și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului trecut.

#Tauber #imunitate_parlamentară #demersuri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button