Societate

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în școlile din R. Moldova

Ministerul Educației și Cercetării urmează să analizeze posibilitatea privind limitarea utilizării telefoanelor mobile în școlile din R. Moldova.

Potrivit șefului MEC, Dan Perciun, limitarea utilizării telefoanelor mobile pentru elevi pe parcursul orelor este o „idee bună” și că împreună cu echipa de la minister vor „medita în următoarele două-trei luni pe acest subiect” și vor veni cu o decizie, transmite Știri.md cu referire la Ziar.md.

„Trebuie să avem o discuție serioasă pe acest subiect și, din ce văd în alte țări și din discuțiile pe care le avem cu profesorii și cu părinții, există susținere pentru o intervenție mai categorică din partea Ministerului când vine vorba de telefoane, ca ele să nu fie. Noi o să medităm în următoarele două-trei luni pe acest subiect, ne consultăm cu toată lumea și luăm o decizie. Tind să cred că este o idee bună de a interveni și de a limita utilizarea telefoanelor. În ce formă, cum, când în ce contexte – urmează să stabilim. Multe țări în ultima perioadă au această discuție și pun foarte serios această problemă. Cred că o să mergem pe această direcție, dar mai este nevoie să examinăm, să cercetăm și ne consultăm cu toată lumea ca să nu fie o decizie prea rapidă”, a declarat Dan Perciun.

Potrivit lui Perciun, din 1 martie 2024, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Capitală a impus interdicția de utilizare a telefoanelor mobile pentru elevi pe parcursul orelor.

În ultima perioadă, tot mai multe țări din lume interzic utilizarea smartphone-urilor în școli. Lista statelor care introduc restricții sau înăspresc interdicțiile crește în continuare.

Încă 2016, Ministerul Educației și Cercetării a aprobat Regulamentul de activitate a instituțiilor de educație, care prevede interdicția, pentru elevi, de a folosi telefoanele mobile în timpul orelor, examenelor și concursurilor. Conducătorii instituțiilor de educație au fost numiți responsabili pentru respectarea lui, dar de multe ori aceste reguli au un caracter formal și nu sunt respectate în timpul orelor.

#telefoane #Moldova #școli

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button