InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ucraina a impus sancțiuni comisarului pentru drepturile copilului din Federația Rusă, Maria Lvova-Belova

Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a semnat două decrete privind sancțiunile adoptate de Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, transmite sursa.

Primul decret introduce sancțiuni actualizate pe o perioadă de zece ani împotriva a zece persoane, printre care fostul prim-ministru al Ucrainei Mykola Azarov, fostul deputat al Radei Supreme Oleg Țarev, șeful Crimeei anexate Serghei Aksenov, șeful autoproclamatului LPR Leonid Pasechnik, deputatul Dumei Dmitri Sablin.

Al doilea decret impune sancțiuni de cinci ani pentru 100 de persoane și 37 de persoane juridice. După cum notează RBC-Ucraina, pachetul de sancțiuni a inclus comisarul pentru drepturile copilului sub președintele Federației Ruse, Maria Lvova-Belova, precum și organizația non-profit Louis Quarter fondată de aceasta.

Sancțiunile impuse prevăd blocarea activelor în Ucraina.

Există un mandat internațional de arestare împotriva Mariei Lvova-Belova. El a fost extrădat în martie de Curtea Penală Internațională de la Haga, care i-a suspectat pe Lvova-Belova și pe președintele rus Vladimir Putin că au deportat ilegal copii din teritoriile ocupate ale Ucrainei în Rusia. De la începutul unui război la scară largă, după cum a spus Lvova-Belova în iulie 2023, peste 700 de mii de copii au fost duși din Ucraina în Rusia. Proiectul Children of War a înregistrat că peste 19,5 mii de minori au fost deportați forțat din Ucraina. Autoritățile ruse au plasat peste o mie de copii ucraineni sub tutelă preliminară, au scris „Povești importante”.

#Ucraina #sancțiuni #Maria_Lvova-Belova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button