Război în Ucraina

Ucrainenii au recucerit încă un sat, dar trupele ruse atacă în nord-est

Armata ucraineană a anunţat miercuri că a alungat trupele ruse din satul Urozhaine, în provincia estică Doneţk, dar a admis în acelaşi timp că situaţia se deteriorează în partea de nord-est a frontului, unde armata rusă desfăşoară contraatacuri.

Urozhaine este primul sat pe care trupele ucrainene reuşesc să-l recucerească după data de 27 iulie, un semn al dificultăţii cu care înaintează în faţa liniilor defensive ruseşti bine protejate de câmpuri minate şi de un puternic sprijin aerian pe care aviaţia rusă îl oferă infanteriei, transmite Hotnews.ro.

Dar cucerirea acestui sat aduce trupele ucrainene mai aproape de satul Staromlinivka, situat mai la sud şi despre care analiştii militari afirmă că este o redută a armatei ruse. Înaintarea acolo confirmă că armata ucraineană merge pe o axă de atac către Marea Azov pentru a izola terestru trupele ruse care ocupă partea de sud a Ucrainei şi Crimeea. Urozhaine se află la circa 90 de kilometri de Marea Azov.

Ministerul rus al Apărării nu a menţionat în raportul său difuzat zilnic pierderea satului Urozhaine, indicând doar că armata rusă atacă cu artileria şi cu aviaţia trupele ucrainene în zonă.

Rușii încearcă să recaptureze Kupiansk

La câteva ore după ce Kievul anunţa recucerirea acestui sat, unul dintre principalii comandanţi ai armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sirski, a avertizat că situaţia pe frontul din apropierea oraşului Kupiansk, în provincia nord-estică Harkov, devine tot mai dificilă.

„Inamicul încearcă în fiecare zi să străpungă defensiva trupelor noastre, atacând din direcţii diferite cu trupe de asalt formate preponderent din condamnaţi, cu scopul de a bloca şi apoi captura Kupianskul”, a declarat generalul ucrainean.

Kupiansk se numără printre localităţile eliberate în toamna anului trecut în urma unei ofensive-fulger a armatei ucrainene în provincia Harkov.

Pierderea acestui oraş pentru a doua oară ar da o lovitură avântului ofensiv al trupelor ucrainene, într-un moment în care contraofensiva pe care acestea o desfăşoară de mai mult de două luni în sud şi est nu a condus la câştiguri teritoriale majore, cu excepţia unor sate precum Urozhaine.

#Ucrainenii #eliberare #trupele_ruse #satul_Urozhaine

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button