Analize și opiniiInternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

„Un act odios de agresiune”. Maia Sandu, despre atacul rușilor asupra hipermarketului din Harkov 

Președinta Maia Sandu a numit atacul rușilor asupra hipermarketului din Harkov, în care se aflau circa 200 de vizitatori, „un act odios de agresiune”. Șefa statului a spus, din numele țării, că Republica Moldova condamnă acest „atac brutal asupra civililor nevinovați și își exprimă o solidaritate neclintită cu Ucraina”, transmite sursa

„Lovitura rusă asupra unui centrul comercial din Harkov, plin cu sute de oameni, inclusiv copii, este un act odios de agresiune. Moldova condamnă acest atac brutal asupra civililor nevinovați și își exprimă o solidaritate neclintită cu Ucraina”, a menționat președinta Maia Sandu pe o rețea de socializare. 

Între timp în Ucraina s-a anunțat că numărul morților, după atacul armatei ruse asupra hipermarketului din Harkov, a ajuns la 16. 

Amintim, mai mulți oameni au murit și circa 43 au suferit răni după un atac al armatei ruse asupra hipermarketului „Epicentru” din Harkov. Lovitura a fost efectuată sâmbătă, pe 25 mai, când în interiorul hipermarketului de construcții se aflau circa 200 de vizitatori. Printre morți se numără lucrătorii hipermarketului. 16 persoane sunt date dispărute. Președintele ucrainean a numit atacul de la Harkov „o altă manifestare a nebuniei ruse”, pentru că „numai nebunii precum Putin sunt capabili să omoare și să terorizeze oameni atât de josnic”. Detalii AICI. Agenția rusească TASS a scris, cu referire la surse, că în centrul comercial Epicentru „se afla un depozit militar și un post de comandă al forțelor armate ucrainene”, relatează kommersant.ru. Potrivit sursei, Ministerul rus al Apărării nu a confirmat atacul. 

#Sandu #atac #hipermarket_Epicentr

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button