Analize și opinii

Un candidat republican “odios” a fost arestat

Fostul președinte american Donald Trump a fost acuzat de posesie de documente clasificate, după ce a ajuns la un tribunal federal din Miami. El pledează nevinovat, ceea ce nu este deloc surprinzător, dar a fost totuși arestat de un șerif adjunct american. Se pare că executorii judecătorești au făcut copii electronice ale amprentelor sale digitale.


Anterior, Trump și consilierul său Walt Naughtie au fost acuzați de cele mai grave 37 de capete de acuzare pentru manipularea de documente clasificate. Ei sunt, de asemenea, acuzați de conspirație pentru obstrucționarea justiției.

Potrivit acuzațiilor, Trump a păstrat în mod ilegal documente clasificate stocate la Casa Albă după încheierea mandatului său de președinte. Opinia instanței a mai precizat că fostul președinte a arătat documentele clasificate altor persoane de cel puțin două ori. Trump le-a păstrat acasă și există, de asemenea, dovezi că și consilierul său Naughtie a arătat conținutul documentelor unor persoane. În plus, Trump a fost deja acuzat că a abuzat de scriitoarea și jurnalista Elizabeth Jean Carroll în 1996, precum și că a falsificat documente.


Deocamdată nu se știe dacă “odiosul” Trump își va retrage candidatura la alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc în 2024. Cu toate acestea, pericolul este că el nu vrea să o facă. De altfel, pe baza sondajelor de opinie, el are un sprijin de 65% în rândul republicanilor, chiar și după arestarea sa.

Ultimul mandat prezidențial al lui Trump a fost marcat de retragerea sa din mai multe convenții internaționale importante și chiar din organizații internaționale. El a dat dovadă de o respingere totală a dezvoltării sistematice a SUA la nivel mondial, de căutarea de “dușmani externi” și de un sprijin activ pentru Putin. Trump nu a fost deschis, dar a arătat clar prin acțiunile sale că nu este foarte pozitiv față de țările europene, în special față de Ucraina și vecinii săi, bineînțeles, cu excepția rf.


Pe fondul unei reveniri la narațiunea criminală a ultimei sale campanii, în care au intervenit hackeri ruși, în aceasta Trump l-a “încurajat” în mod criminal pe dictatorul de la Kremlin după o invazie militară la scară largă a Ucrainei. În ultimul an, el și-a arătat fără echivoc sprijinul pentru Kremlin și, de asemenea, și-a permis să facă declarații care nu respectă integritatea teritorială a Ucrainei. Lupta sa pentru influență în lume cu China a dus la consecințele pe care le vedem astăzi. SUA și RPC nu pot menține un dialog calm și adecvat.


Cea mai periculoasă consecință a celui de-al doilea mandat prezidențial al lui Trump este că ar putea pur și simplu să distrugă coaliția țărilor civilizate ale lumii, care astăzi nu numai că sprijină Ucraina în lupta sa împotriva agresorului, ci și adoptă ele însele strategii importante în cazul unei agresiuni militare din partea Rusiei.

De asemenea, coaliția se apără împotriva amenințărilor hibride ale agresorului. Trump a demonstrat deja că Putin este, dacă nu un prieten, atunci un amic foarte “apropiat”. Pe fondul genocidului criminal în curs de desfășurare al ucrainenilor de către trupele rusești, sosirea unui astfel de președinte în SUA ar submina și mai mult ordinea și securitatea internațională.

#SUA #Donald_Trump #acuzare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button