Politică

Vlad Filat: În patru ani de mandat al Maiei Sandu, Moldova s-a prăbușit

Fostul premier, Vlad Filat, critică rezultatele celor patru ani de mandat al președintei Maia Sandu.

„În această perioadă, R. Moldova nu că a stagnat sau a regresat, ci s-a prăbușit, în cifre vorbind. La sfârșit de an vom fi cu circa 220.000 oameni mai puțini în țară. În această perioadă de timp, vom avea cea mai mică natalitate de 180 ani încoace. Aceste cifre nu pot fi combătute, sunt date statistice oficiale. Gradul de îndatorare al R. Moldova, datoria publică în ultimii patru ani a crescut tot atât cât a crescut în precedenții 30 ani. Avem peste 109 miliarde de lei datoria publică, iar inflația cumulată a crescut cu peste 62%”, a punctat Vlad Filat, în cadrul emisiunii „7 zile” cu Rodica Cravcenco, transmite sursa.

„Guvernarea nu este poezie, nici măcar proză. Poezia este matematică și la sfârșit de mandat se contabilizează în cifre și nu prea poți să te joci cu ele. Raportul pentru patru ani de mandat ai președintelui Maia Sandu arată foarte relevant și convingător că R. Moldova nu că a stagnat sau a regresat, ci s-a prăbușit, în cifre vorbind. Voi da doar câteva cifre, cele mai grăitoare. La sfârșit de an vom fi cu circa 220.000 oameni mai puțini în țară. 

În această perioadă de timp, vom avea cea mai mică natalitate de 180 ani încoace, perioadă în care am avut războaie mondiale, foamete etc. Aceste cifre nu pot fi combătute, sunt date statistice oficiale. Gradul de îndatorare al R. Moldova, datoria publică în ultimii patru ani a crescut tot atât cât a crescut în precedenții 30 ani, având la bază împrumuturi pentru consum și împrumuturi interne, care au costuri enorme. Avem peste 109 miliarde de lei datoria publică. Doar suma pe care o plătim anul acesta ca dobândă pentru împrumuturile luate este de 2 ori mai mare decât întreaga sumă investită în construcția și reparația drumurilor. În acești patru ani, inflația cumulată a crescut cu peste 62%”, a punctat Vlad Filat.

„Acest raport îl voi finaliza și publica la momentul oportun. Vorba aia, vin alegerile. Înțeleg că întâlnirile în diferite ipostaze, din ce în ce mai artistice, sunt importante, dar în alegeri trebuie să mai și dai darea de seamă asupra activității propriu-zise. Mai în glumă, mai în serios, când aud despre faptul că a crescut, mă amuză, dar trebuie să spun, producerea de lapte în RM, prezentată într-o manieră foarte stranie de către gospodăriile înregistrate, uitând să spună că s-au înregistrat mai mulți, pentru a primi subvenționare, uitând să spună că în această perioadă, a crescut cu peste 100.000 de litri, producerea totală de lapte… Acesta este rezultatul guvernării, care duce, în fond, la calitatea vieții”, a mai adăugat fostul premier.

#Vlad_Filat #Maia_Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button