Politică

Vlah: „Legea prevede dizolvarea Adunării, eu nu voi aplica această prevedere”

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, nu va dizolva Adunarea Populară, după ce alegerea conducătorului a eșuat de numeroase ori. „Consider că deputații vor reuși într-un final să ajungă la un compromis”, a declarat Vlah la RTR Moldova.

Vlah nu va dizolva Adunarea Populară: Cred că vor ajunge la un compromisFoto: știri.md

„Legea prevede dizolvarea Adunării, eu nu voi aplica această prevedere. Consider că deputații vor reuși într-un final să ajungă la un compromis și să aleagă organele de conducere a Adunării Populare”, a spus Vlah, transmite sursa.

Adunarea Populară a Găgăuziei nu a reușit să-și aleagă conducătorul nici în ultima ședință, care a avut loc la data de 25 ianuarie.

Candidatura lui Dumitirie Constantinov nu a întrunit numărul suficient de voturi.

Adunarea Populare din Găgăuzia a rămas fără președinte în 2021. Alegerea fiind amânată pentru anul acesta.

Mandatul celor 35 de aleși în Adunarea Populară a Găgăuziei a fost validat de Curtea de Apel Comrat, la data de 1 octombrie. Hotărârea a fost luată de magistrați în prima parte a zilei de ieri.

Astfel magistrații au validat mandatul a 17 deputați și prin urmare toate cele 35 de mandate au fost recunoscute de cadrul legal, transmite presa locală.

Potrivit rezultatelor preliminare, în urma alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei din 3 octombrie 2021 au fost aleși 17 deputați: trei desemnați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și 14 independenți.

În Autonomia Găgăuză, la data de 3 octombrie, a avut loc ieri al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Populară, după ce la 19 septembrie au fost aleși doar 18 din cei 35 de deputați ai organului legislativ al autonomiei. 

Până la prânz au votat aproape 9 mii de alegători, iar cea mai slabă prezență la urne se înregistrează în Comrat și Congaz, arată datele organului electoral din regiune. Cea mai mare prezență la vot, în turul doi, a fost înregistrată la secțiile în Bugeac, cu 78,2% de alegători și Congaz – 56,3%.

#Vlah #UTAG #Adunarea_Populară #Curtea_de_Apel_Comrat

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button