Politică

Vor fi eliberate 2.500 de abonamente la transportul public pentru reprezentanții care vor veni pe perioada summit-ului din 1 iunie

Primăria va elibera 2.500 de abonamente la transport public pentru reprezentanții care vor veni în perioada 28 mai-3 iunie la summit-ul european. Primarul a făcut anunțul în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei și a precizat că abonamentele vor fi denumite „summit”.

Totodată, abonamentele vor fi oferite echipelor de asistență, echipelor tehnice, jurnaliștilor și funcționarilor care nu dețin tocmai cel mai înalt rang. Respectiv, tuturor celor care vor asista delegațiile, a mai precizat primarul de Chișinău, informează sursa.

„Suntem gata să eliberam aceste 2.500 de abonamente în transport public, pentru oaspeții care vor fi aici pe perioada summit-ului”, a conchis edilul Capitalei.

Anterior, Primarul Ion Ceban susținea că municipalitatea urmează să desfășoare o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți desfășurarea evenimentului, la care urmează să se prezinte zeci de delegații din străinătate. Viceprimarul Ilie Ceban precizase că zona de carosabil de la Porțile Orașului până pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi reabilitată integral, inclusiv bulevardul Dacia, viaductul și strada Ciuflea.

În data de 1 iunie, țara noastră va găzdui cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

#UE #summit

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button