Politică

Wizz Air ar putea reveni în Moldova: Ministrul Popescu a purtat discuții în acest sens cu autoritățile din Ungaria

Compania aeriană Wizz Air ar putea relua zborurile către și dinspre Chișinău. Discuții în acest sens au fost purtate astăzi, 24 mai, de către ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu și omologul său din Ungaria, Péter Szijjàrtó, transmite sursa.

„Am discutat despre compania Wizz Air, care știți bine că a operat zboruri foarte bine timp de mai mulți ani în Republica Moldova. L-am asigurat pe colegul maghiar despre faptul că țara noastră așteaptă, își dorește să accelereze momentul în care compania aeriană să revină. (…) Vom discuta și modalități concrete pentru revenire, inclusiv, în contextul în care Aeroportul a fost întors în gestiunea statului și ne permite o capacitate mai mare de discuții cu parteneri străini”, a declarat ministrul Popescu.

Totodată, Nicu Popescu a dat asigurări că Guvernul va face tot posibilul ca Wizz Air să reia zborurile spre Chișinău cât mai curând.

La rândul său, ministrul de Externe, Péter Szijjàrtó, a declarat deschiderea părții ungare pentru restabilirea relațiilor comerciale între Wizz Air și Moldova.

Amintim că Wizz Air a anulat toate zborurile către și dinspre Chișinău, începând cu 14 martie. Decizia a fost luată „ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air”, se arată într-un comunicat al companiei.

#Wizz_Air #Popescu #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button