InternaţionalRăzboi în Ucraina

Zelenski merge în Anglia, prima sa vizită de la invadarea Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski va sosi miercuri în Marea Britanie, în prima sa vizită de la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut, scrie Sky News.

De atunci, a mai făcut o singură călătorie din Ucraina, când a plecat în Statele Unite și s-a oprit în Polonia pe drumul de întoarcere, chiar înainte de Crăciun, transmite sursa.

Prim ministrul din Marea Britanie, Rishi Sunak a spus: „Vizita președintelui Zelensky în Regatul Unit este o dovadă a curajului, hotărârii și luptei țării sale și o dovadă a prieteniei de neîntrerupt dintre cele două țări ale noastre. Din 2014, Regatul Unit a oferit o pregătire vitală forțelor ucrainene, permițând să-și apere țara, să-și protejeze suveranitatea și să lupte pentru teritoriul lor”.

Consiliul European îl aşteaptă joi pe Zelenski la Bruxelles, într-o vizită simbolică

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma să participe joi, la Bruxelles, la un summit cu liderii Uniunii Europene (UE) – cu valoare simbolică – la o săptămână după ce i-a găzduit în urmă cu o săptămână la Kiev, relatează AFP.

Această vizită, prezentată de către unii ca ”probabilă”, este departe de a fi sigură.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a anunţat luni seara că l-a invitat pe Volodimir Zelenski ”să participe în persoană la un viitor summit”.

”Acest summit ar putea avea loc joi”, a anunţat Consiliul European.

#Zelenski #Anglia #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button