Politică

A fost aprobată candidatura noului ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Cine este acesta

Federația Rusă a aprobat candidatura noului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, informează Realitatea.md cu referire la kommersant.ru. Acesta este diplomatul Lilian Darii, anterior ambasador al țării noastre în Belgia și Luxemburg. Sursă.

Nota informativă cu privire la aprobarea lui Lilian Darii a fost expediată la 25 noiembrie autorităților de la Chișinău. Oficial, Guvernul de la Chișinău încă nu a anunțat despre acest lucru.

Lilian Darii are 51 de ani și experiența cu Federația Rusă ține de perioada anilor 2000-2001, când a activat în grupul de lucru OSCE în Cecenia.

De asemenea, el a deținut diverse funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și funcția de viceministru al MAEIE în Guvernul condus de Pavel Filip.

Funcția de ambasador al țării noastre în Federația Rusă a devenit vacantă, după ce fostul diplomat Vladimir Golovatiuc a fost rechemat în urma unui scandal sexual.

Predecesorul lui Golovatiuc, socialistul Andrei Neguța, la fel a plecat din funcție în urma unui scandal. Atunci, diplomatului i s-a imputat faptul că ar figura într-o schemă de contrabandă cu anabolizante.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button