Politică

Adunarea Națională „Moldova Europeană” din 21 mai se va desfășura la Chișinău și în alte 33 de orașe europene

Adunarea Națională „Moldova Europeană”  din 21 mai se desfășura concomitent la Chișinău, dar și în alte 33 de orașe europene. Despre aceasta a anunțat secretarul general al Guvernului, Artur Mija, transmite sursa.

„Evenimentul va începe la ora 11 și va fi de câteva ore. Acesta va avea două părți: adresări către cetățeni și un program artistic. Programul va fi plasat pe site-ul Moldova Europeană cu câteva zile înainte”, a precizat secretarul Guvernului.

Potrivit lui Artur Mija, în Chișinău, transportul public va circula în mod obișnuit, cu excepția faptului că Piața Marii Adunări Naționale va fi rezervată evenimentului. 

Totodată, numărul unităților de transport din Chișinău și suburbii va fi suplimentat.

La începutul lunii aprilie, șefa statului a anunțat că va convoca în data de 21 mai, la ora 11:00, în PMAN, Adunarea Națională „Moldova Europeană”, o adunare a cetățenilor, „în care să spunem lumii că suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi”.

„Am vrut să mă adresez direct oamenilor. Chiar dacă avem anumite supărări, păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare. Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene. Vin cu acest îndemn, pentru că în momentele cruciale, deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în PMAN. Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor copiilor noștri”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a chemat toate partidele proeuropene să se unească pentru ca Moldova să devină parte a familiei europene. 

„Vă îndemnăm să le explicăm celor care mai au dubii că deciziile privind viitorul Republicii Moldova se iau în Republica Moldova. A venit timpul ca moldovenii să arate că suntem un popor care își poate apăra democrația și pacea. A venit timpul ca cei din vest și est, în clipele hotărâtoare suntem uniți și curajoși”, a mai precizat președinta.

Au urmat câteva runde de consultări pe marginea acestui eveniment, organizat cu mai multe partide.

#Moldova_Europeană #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button