Analize și opinii

Continuă agravarea situației de la granița dintre Polonia și Belarus

Polonia a desfășurat un nou grup de armată la granița cu Belarus și continuă să își sporească prezența militară acolo din cauza provocărilor constante ale regimului lui Lukașenka. Acest lucru este raportat de Ministerul polonez al Apărării: “Am decis să creez un grup operativ militar în cadrul unei operațiuni cu numele de cod Rengaw. Sarcina soldaților va fi de a antrena armata poloneză aici, pe teren, în provincia Podlaskie Voivodat și de a forma o rezervă în cazul deteriorării situației la granița dintre Polonia și Belarus”, a declarat ministrul apărării Mariusz Blaszczak.

Polonia notează că nu există niciun dubiu cu privire la “coerența” criminală de astăzi a acțiunilor de la Minsk și Moscova pentru a destabiliza situația din Polonia. De la începutul amenințărilor criminale ale lui Lukașenko, care au fost însoțite de redistribuirea grupului terorist rus “PMC Wagner”, 4.000 de soldați ai armatei poloneze au fost implicați direct în protecția frontierei polono-belaruse. Dar operațiunea Rengaw ar trebui să se desfășoare separat, deoarece acești soldați nu vor păzi granița, ci vor deveni o rezervă în cazul unei agravări a situației.

Blaszczak nu a precizat numărul de soldați care vor face parte din această rezervă. Cu toate acestea, el a precizat că zilnic sosesc întăriri din alte regiuni ale Poloniei pentru soldații deja desfășurați în voievodatul Podlaskie. Aviația de luptă și vehiculele blindate sunt, de asemenea, mutate mai aproape de graniță.
Reamintim că, anterior, Belarus a început să atace Polonia și Lituania cu migranți ilegali din Asia și Africa.

Aceste acțiuni criminale din partea regimului lui Lukașenka au început cu mult înainte de începerea unui război la scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, imediat după “realegerea” “președintelui” ilegitim. Acum, wagnerii au încercat să intre în Polonia sub masca unor migranți, iar Lukașenko a amenințat de mai multe ori în direct la televizor nu numai că a amenințat cu o ciocnire militară cu Polonia, dar a și “glumit” pe seama “dorinței” teroriștilor ruși de a “vizita” Polonia și Lituania.

În acest moment, NATO nu crede că situația se poate încheia cu un conflict global, dar Polonia, din motive de securitate, a decis să desfășoare trupe în avans pentru a răspunde în timp util la orice mașinațiune criminală a dictatorului belarus.

#Polonia #Belarus #graniță

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button