Politică

Delegația parlamentară norvegiană în vizită oficială la Chișinău: întrevederi cu președinta Maia Sandu, Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui vizita delegației Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei. Parlamentarii norvegieni vor avea întrevederi cu președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean, transmite sursa.

În cadrul întrevederilor, vor fi discutate diverse subiecte de actualitate, printre care figurează securitatea energetică și parcursul european al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

La Guvern, deputații din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei se vor întâlni cu vicepremierul Oleg Serebrian, ministru al Reintegrării, cu ministrul Energiei, Victor Parlicov, cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și cu Vladimir Cuc, Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Mai sunt planificate întrevederi cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Deputații din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei se vor afla în Republica Moldova în perioada 19 – 21 noiembrie.

#delegație#parlament#vizită

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button