Politică

Echipa lui Șor – din nou la Moscova

Evghenia Guțul, Vasile Bolea, Reghina Apostolova, Alexandr Suhodolski și Alexei Lungu sunt din nou în Federația Rusă. Apropiații politicianului fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova, au participat pe 15 august la un eveniment, organizat la Moscova, și nu au ratat ocazia să vină cu un mesaj de „recunoștință Federației Ruse” – țara care pe 24 februarie 2022 a invadat Ucraina. Menționăm, „echipa de vis” al lui Șor nu a fost însoțită de Marina Tauber. Ultima, deși avea planificată „o călătorie” în Federația Rusă, s-a ales pe 12 august cu interdicție de a părăsi Republica Moldova. 

În seara zilei de 15 august, pagina de Telegram „Культурный центр Молдовы” (în trad. Centrul cultural al Moldovei) a scris că bașcana Evghenia Guțul, liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu, deputatul și candidatul pentru prezidențiale al blocului „Victorie” – constituit la Moscova – Vasile Bolea și parlamentarii Reghina Apostolova și Alexandr Suhodolski au participat la un eveniment organizat în capitala Rusiei.

În capitala Federației Ruse, potrivit sursei, a avut loc „deschiderea recepției publice a Centrului cultural și educațional al Moldovei în Moscova”.

„Suntem recunoscători Federației Ruse pentru oportunitatea de a fi împreună cu poporul nostru, să se simtă necesar”, a spus Guțul la evenimentul de la Moscova.

Menționăm, la evenimentul de la Moscova ar fi intenționat să ajungă și deputata Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor. Cel puțin aceasta a declarat, pe 12 august, că avea planificată o călătorie pentru seara zilei în Federația Rusă. „Nu ascundeam de nimeni. Des plec acolo, mă întâlnesc cu partenerii noștri”, menționa Tauber. Totuși, în aceeași zi, i-a fost aplicată interdicția de a părăsi Republica Moldova în următoarele 60 de zile.

#Echipa_Șor #Moscova #eveniment

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button