Societate

Forfotă la frontieră. În prima zi din noul an 19 400 de persoane au traversat granița

Număr sporit de traversări ale frontierei de stat în primele zile ale anului 2023. Aproape 11 mii de persoane au ieșit din țară. Poliția de Frontieră anunță că cele mai tranzitate puncte de trecere rămân Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Leușeni și PTF Sculeni. Pentru a fluidiza circulația a fost sporită activitatea angajaților, iar la punctele terestre a fost aplicată procedura „Revers”, adică fluxul de mașini este direcționat pe benzile de circulație opusă, transmite IPN.

Poliția de Frontieră anunță că în prima zi a anului 2023 s-a atestat un număr sporit de traversări, fiind vorba de 19 400 de persoane, dintre care 10 938 de persoane au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 12 412, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 6 987.

Cea mai „activă” frontieră este cea cu România – 9 854 de traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 3 585 de treceri și alte 5 961 traversări – frontiera aeriană. Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei rămân a fi Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Leușeni și PTF Sculeni.

Poliția de Frontieră îndeamnă cetățenii care aleg să traverseze frontiera cu România să se înarmeze cu răbdare și, în loc de punctele de trecere Leușeni și Sculeni, să opteze pentru punctele de trecere Costești și Cahul.

Pentru a fluidiza traficul pe direcția de ieșire din Republica Moldova a fost sporită activitatea angajaților. De asemenea, pentru a reduce timpii de așteptare este aplicată procedura Revers.

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum, să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultima săptămână a anului 2022 au primit refuz de intrare în Republica Moldova 218 cetățeni străini și 70 de mijloace de transport.De asemenea, au fost declanșate 19 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 281 – conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

#frontieră #granița #traversare #prima_zi_a_anului

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button