Societate

Forțele de ordine au verificat ieri seara activitatea a 85 de localuri

Polițiștii au verificat vineri, 4 februarie, activitatea a peste 85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind modul cum sunt respectate restricțiile anti-Covid impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. În urma controalelor, poliția a înregistrat trei cazuri de nerespectare a normelor legale, transmite sursa.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, echipele de polițiști s-au deplasat în sectoarele municipiului Chișinău, cât și în raioanele din zonele Nord, Centru și Sud, unde, în intervalul de timp 22.00 – 02.30, au efectuat activități de monitorizare privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției Covid.

La nivel național, a fost verificată activitatea a peste 85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind modul cum sunt respectate restricțiile impuse de CNESP, fiind înregistrate doar trei cazuri de nerespectare a normelor legale.

Poliția a mai constatat că sunt situații în care sănătatea publică este pusă în pericol, prin nerespectarea de către administratorii localurilor, a normelor antiepidemice.

Un local din centru capitalei, care activa după ora 22:00, cu ușile închise și mimarea sistării activității, a blocat  accesul polițiștilor în interior. După discuții purtate cu proprietarii, accesul a fost deblocat și poliția a depistat în interiorul localului zeci de persoane.

Ca rezultat, activitatea localului a fost sistată. În privința agentului economic a fost inițiată o procedură contravențională conform art. 76 (prim) din Codul contravențional. Ca urmare a verificării, a fost constatat că toți clienții localului, dețineau certificate de vaccinare.

O altă încălcare a fost constatată în mun. Cahul, unde patronul unei cafenele a încălcat normele CNESP. Poliția a constatat că angajatul deservea clienții cafenelei fără mască de protecție. Totodată în local se aflau persoane care nu dețineau certificate de vaccinare sau rezultate ale unor teste Covid negative.

#CNESP #verificări #restricții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button