Politică

Maia Sandu, martor în dosarul concesionării AIC. Reacția Președinției

„Adevărul este simplu și public: Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea Aeroportului către compania grupării criminale Șor, Avia Invest.”

Astfel a comentat șeful Cabinetului președintei R. Moldova, Adrian Băluțel, informația potrivit căreia Maia Sandu și Dorin Recean ar putea fi citați în calitate de martori în dosarul concesionării AIC, transmite Știri.md.

„Vinovații încearcă să lungească procesul cât de mult pot și să scape de răspundere, iar acum vor să murdărească imaginea președintei.

Ședința Guvernului din octombrie 2013 la care a avut loc acel vot este publică, oricine o poate analiza și vedea că Maia Sandu nu a votat. Mai mult decât atât, Guvernul condus de Maia Sandu a abrogat în septembrie 2019 hotărârile de Guvern ce vizau concesionarea Aeroportului, iar în 2023 Aeroportul a revenit în gestiunea statului”, explică șeful Cabinetului președintei.

Știri.md reamintește că, pe 9 februarie, la Judecătoria Buiucani a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, în care opt foști demnitari sunt acuzați de exces de putere.

Avocatul ex-premierului Iurie Leancă a cerut judecătorilor să-i invite ca martori în proces pe toți membrii Cabinetului de miniștri din acea perioadă. Vladislav Roșca a explicat că aceștia ar trebui să spună instanței dacă Leancă i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea Aeroportului.

În dosarul trimis de procurori în judecată figurează opt persoane, inclusiv fostul prim-ministru al R. Moldova Iurie Leancă, ex-ministrul Economiei Valeriu Lazăr, fostul director general al Agenției Proprietății Publice, Tudor Copaci, fosta directoare adjunctă a Agenției Proprietății Publice, Angela Susanu, fosta șefă adjunctă a Direcției administrarea proprietății publice a Agenției Proprietății Publice, Maria Șendilă, ex-directorul general interimar al Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, Petru Jardan, fostul director financiar al întreprinderii, Alexandru Ciutac, și șefa Serviciului analiză economică de la Aeroportul Internațional Chișinău, Alla Țubari.

#Sandu #AIC #Aeroport

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button