Internaţional

Mamei lui Navalny i s-a spus în colonie că acesta a murit din cauza „sindromului morții subite”. Un astfel de diagnostic nu există

Reprezentanții coloniei din satul Kharp din districtul autonom Yamal-Nenets, unde era deținut Alexei Navalny, i-au spus mamei politicianului că acesta a murit din cauza sindromului morții subite. Acest lucru a fost anunțat de directorul Fundației Anticorupție, Ivan Zhdanov, transmite sursa.

„Când avocatul și mama lui Alexei au ajuns la colonie în această dimineață, li s-a spus că cauza morții lui Navalny a fost sindromul morții subite”, a scris Jdanov.

Cu toate acestea, Comitetul de Investigații al lui Salekhard, a declarat secretarul de presă al lui Navalny, Kira Yarmysh, i-a spus avocatului politicianului că cauza morții acestuia nu a fost stabilită. Un angajat al Comitetului de Investigație a spus că „a fost efectuat un examen histologic repetat”, ale cărui rezultate vor fi cunoscute săptămâna viitoare. „Este evident că mint și fac totul pentru a nu renunța la cadavru”, a adăugat secretarul de presă al politicianului.

Potrivit lui Yarmysh, Comitetul de anchetă a spus că trupul lui Navalny nu va fi dat rudelor până la finalizarea verificării. Ea a menționat că cu o oră înainte, avocații au fost informați că „verificarea a fost finalizată, nu a fost constatată nicio infracțiune”.

Kira Yarmysh a spus pe Dozhd că cauza oficială a morții lui Navalny nu a fost încă numită, așa că nu există nimic care să confirme versiunea propagandiștilor că Navalny a suferit un cheag de sânge. „Înțelegem clar că colonia minte, este evident chiar acum. Nu există nicio îndoială că crima a fost plănuită”, a spus ea.

#Navalny #Yarmysh #cauza_morții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button