Analize și opinii

Mâna Kremlinului în timpul alegerilor din SUA

Fostul bucătar al lui Vladimir Putin, Yevgeny Prigozhin, devenit „popular”, intră activ în domeniul public al „politicii” rusești. Rolul lui a crescut atât de mult încât propagandiştii de la Kremlin i-au cerut un interviu, unde l-au întrebat despre „influenţa” senzaţională a Rusiei asupra rezultatelor alegerilor americane. Șeful PMC „Wagner” nu numai că nu a negat acest lucru, dar a anunțat cu mândrie: „…ne-am amestecat, ne amestecăm și ne vom amesteca!”

În scandalurile din 2016 și 2020, când hackerii ruși au intervenit în numărătoarea voturilor, nimeni din elita Kremlinului nu s-ar fi exprimat atât de îndrăzneț și deschis. Cu toate acestea, după invazia pe scară largă a Ucrainei, multe s-au schimbat. Rusia și-a scos oficial masca „dreaptă”, ucigând mii de cetățeni pașnici ucraineni. În Federația Rusă, jucătorii se schimbă treptat pe platforma „zgomotului informațional”. Oameni precum șeful PMC „Wagner” obțin mai mult statut și putere.

În acest sens, Kremlinul pare să fi decis odată pentru totdeauna să închidă problema „urmei rusești” la alegerile din SUA, admițând oficial ingerința sa în procesul electoral. Ea constă nu numai în falsificarea rezultatelor, așa cum a fost cazul în 2016, ci și în conduita IPSO, punând problema „onestității” rezultatelor alegerilor intermediare pentru Congresul SUA. Dacă Federația Rusă nu reușește să influențeze direct procesul, este încă angajată în sabotaj de dragul PR. Este exact ceea ce a venit FBI-ul. Scopul clovnării de astăzi a Federației Ruse este de a submina încrederea americanilor în sistemul lor electoral național, care se presupune că ar trebui să afecteze ritmul și amploarea asistenței militare americane pentru Ucraina.

Analiștii americani au descoperit activitatea trolilor de pe internet în publicurile dedicate alegerilor și au sugerat că comentatorii au legătură cu Rusia. Pe 3 noiembrie, Grafika, care analizează conținutul rețelelor de socializare folosind inteligența artificială, a publicat un raport în care pretinde că trolii ruși de pe internet distribuie caricaturi politice care îi jignesc pe candidații democrați. Potrivit raportului, caricaturile au creat conturi asociate cu NAEBC (Newsroom for American and European Based Citizens), care se concentrează pe oameni cu opinii extrem de conservatoare.

Potrivit informațiilor americane, Rusia a cheltuit cel puțin 300 de milioane de dolari pentru a mitui politicieni occidentali din 2014. În septembrie, Departamentul de Stat al SUA a trimis un document ambasadelor a peste 100 de țări, care prezenta o analiză a implicării Rusiei în afacerile politice interne ale statelor. Raportul l-a menționat și Evgheni Prigojin, care a fost implicat în multe operațiuni de mită. Banii erau de obicei transferați fie în numerar la o întâlnire prin terți, fie prin acumulare într-un cont de criptomonede. Toate tranzacțiile de plată au fost controlate de FSB.

Evgeny Prigozhin, pentru a descrie pe scurt rolul său în înșelătoriile rusești de mituire a politicienilor și alegătorilor străini, deoarece „managerul” și „finanțatorul” PMC „Wagner” deține și infamul grup de companii Concord. Prin această structură au fost finanțate activitățile Agenției de Cercetare pe Internet și ale multor alte ferme de bot. El a fost, de asemenea, acuzat că a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA din 2016.

În februarie 2018, Curtea Districtului Federal al SUA a emis un mandat de arestare pentru bucătarul lui Putin și l-a acuzat de conspirație pentru a comite fraudă împotriva Statelor Unite. Din 2021, Yevgeny Prigozhin a fost trecut pe lista de urmăriți de către FBI.

Rusia este un stat criminal. Întreaga lume pentru Kremlin se rezumă la rezolvarea conflictelor în stilul „garajului anilor 90”. Vladimir Putin este principalul gopnik care și-a îmbrăcat smokingul. De mai bine de 20 de ani încearcă să se prefacă a fi o persoană inteligentă, dar nu reușește prea bine.

Alegerile din SUA nu vor afecta acordarea de asistență militară Ucrainei. Având în vedere posibilele riscuri puțin probabile, Senatul a decis deja să aloce Ucrainei fonduri pentru nevoi militare, care va putea acoperi nevoile de bază până în 2024. Închirierea terenului semnat este deja un document legal, ale cărui prevederi nici republicanii, nici democrații din Congres nu le vor putea infirma. SUA este unul dintre principalii parteneri ai Ucrainei. Nici o cantitate de interferență a Kremlinului nu poate schimba opiniile americanilor despre ucraineni.

#Rusia #Kremlin #război_hibrid

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button