Analize și opinii

Moment de cotitură în război: Ucraina rezistă

Forțele armate ale Ucrainei continuă cu succes să dea lovituri semnificative trupelor ruse, eliberând kilometri de pământ ucrainean. Kremlinul este conștient de poziția sa, prin urmare, după ce a anunțat atacuri în masă cu rachete asupra infrastructurii civile a Ucrainei în vară, și-a încălcat deja planul. Din astfel de atacuri, situația de pe front pentru ruși nu se schimbă deloc, ci doar se înrăutățește.

Distrugerea infrastructurii civile și a zonelor rezidențiale nu are nimic de-a face cu operațiunile militare. Populația civilă din orice parte a conflictului este protejată de convențiile internaționale umanitare, dar Rusia de- a lungul istoriei sale a disprețuit întotdeauna ordinea mondială și legile sale.

În perioada 10-22 octombrie, Federația Rusă a lansat peste 300 de lovituri cu rachete asupra zonelor rezidențiale și a infrastructurii civile din Ucraina. De asemenea, folosește în mod activ drone iraniene, negând simultan faptul evident al transferului acestor arme de către Iran. Recent, reprezentantul Federației Ruse la ONU a cerut țărilor să nu înțeleagă originea dronelor, ceea ce sună ridicol și ridicol. Iranul, la rândul său, adoptă o poziție ambivalentă, încercând să mintă întreaga lume cu o față „evlavioasă”, negând asistența militară a Rusiei.

Astăzi, Federația Rusă bombardează activ centralele termice ucrainene – una dintre principalele surse de energie din Ucraina după centralele nucleare. Ele oferă lumină și căldură nu numai cetățenilor țării. De exemplu, TPP Burshtyn din regiunea Ivano-Frankivsk, atacată de ruși, a exportat energie electrică în UE de mulți ani.

Șantajul nuclear al Kremlinului, terorismul cu rachete, amenințarea de a submina ZNPP-ul ocupat – toate acestea sunt principalele metode ale Federației Ruse de a continua genocidul poporului ucrainean, precum și de a forma noi amenințări la adresa comunității mondiale.

Astăzi, Vladimir Putin încearcă să-i facă pe ucraineni să intre în panică, de teamă de întreruperile de curent, apă și căldură. Și-a dat seama că nu va fi posibil să sperii Europa cu o iarnă rece, pentru că țările europene au suficiente resurse și finanțe. Au finalizat practic procedura de înlocuire a gazului rusesc în doar 4 luni. Șantajul nu a funcționat.

Acum, Kremlinul a început să schimbe subiectul său preferat despre noile afluxuri de refugiați din Ucraina, ceea ce va duce la o agravare a crizei din UE. Pentru a preveni un astfel de rezultat al bombardamentelor rusești asupra infrastructurii civile în ajunul vremii reci, Europa ar trebui să se gândească deja la accelerarea și creșterea furnizării de noi arme, inclusiv arme antiaeriene, către Ucraina.

Forțele armate ale Ucrainei nu numai că știu să lanseze cu succes o contraofensivă, ci și să se apere. Numai în dimineața zilei de 22 octombrie, armata ucraineană a doborât 18 rachete rusești. Cu toate acestea, doar experiența și abilitățile nu sunt suficiente. Statele aliate sunt obligate să ajute Ucraina să creeze un scut de apărare aeriană sigur asupra acesteia și asupra întregii lumi civilizate care poate salva viețile a sute de oameni.

De exemplu, Germania ar trebui să încerce să livreze noi muniții sistemelor de apărare aeriană IRIS-T SLM Forțelor Armate ale Ucrainei cât mai curând posibil, deoarece Bundestagul a promis că își va spori sprijinul pentru Ucraina. În caz contrar, toate țările vor continua să urmărească distrugerea unui întreg popor al unui stat independent de către invadatorii ruși. Europa trebuie să continue să ajute Ucraina, protejându-i astfel viitorul și dezvoltarea în continuare a valorilor democratice.

Autoritățile din 7 state ale lumii (Canada, Polonia, Lituania, Letonia, Cehia, Irlanda, iar această listă va crește în curând) au recunoscut faptul incontestabil că în acest moment Rusia comite genocid împotriva poporului ucrainean. Parlamentele statelor membre NATO iau în considerare astăzi doar această problemă. Pe 28 iulie, Senatul SUA a votat o rezoluție prin care se recunoaște Federația Rusă ca stat sponsor al terorismului, iar pe 13 octombrie, deputații PARE au legalizat statutul guvernului rus ca regim terorist.

Până acum, ONU nu se grăbește să facă acest lucru, dar majoritatea țărilor (cel puțin reprezentanții statelor care au adoptat o rezoluție privind nerecunoașterea pseudoreferendumurilor rusești în teritoriile pe care le ocupă) sunt gata să ia o astfel de decizie. Parlamentele din întreaga lume au recunoscut în mod privat Putinismul ca un regim terorist, iar Federația Rusă însăși ca un sponsor al terorismului. Rusia a realizat toate acestea comitând nenumărate crime de război.

Războiul ruso-ucrainean este la punctul său decisiv și de cotitură. Kremlinul este obosit, dar tânjește după o pauză pentru a continua vărsarea de sânge. Acest lucru nu poate fi permis. Agresorul nu poate fi liniștit și nu poate fi convins. Nu poate fi decât învins, ceea ce Ucraina, cu ajutorul consolidat al țărilor civilizate din întreaga lume, va face cu succes.

#război #Ucraina #Putin #șantaj

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button