Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Nava se scufundă, iar șobolanii fug spre granițe

După anunțul mobilizării în Rusia, „patrioții” s-au grăbit brusc la aeroport și au creat și cozi de kilometri la granițe pentru a pleca. Majoritatea dintre ei au ales țări vecine pentru a scăpa, în special Georgia și Kazahstan. Fuga în masă a rușilor către țările din Transcaucazia și Asia Centrală destabilizază situația și devine o problemă pentru populația locală din mai multe motive.

Majoritatea imigranților ruși nu cunosc limbile locale, obiceiurile și modul de viață. Unii dintre ei nici măcar nu înțeleg că pot plăti doar în moneda locală în magazine, crezând naiv că vânzătorii vor accepta ruble. În mintea majorității rușilor, nu se înțelege că, ajungând în altă țară, ei sunt obligați să respecte tradițiile și cultura locală, limba și oamenii care i-au adoptat.

Și în combinație cu un nivel crescut de agresiune din cauza lipsei de perspective, de muncă, de locuință și de o pernă financiară stabilă, se poate prevedea cu siguranță o creștere a numărului de ciocniri interetnice și o creștere a criminalității.

Zborul în masă al rușilor provoacă multe neplăceri populației locale în aproape toate sferele vieții. Datorită creșterii puternice a cererii de locuințe închiriate, prețurile au crescut semnificativ, ceea ce reduce șansele de a închiria un apartament pentru localnicii obișnuiți cu nivelul de preț anterior. Această problemă este deosebit de acută pentru studenți. Găsirea unui loc de muncă nou, mai bine plătit, a devenit, de asemenea, mai problematică, deoarece chiar și cu un nivel adecvat de calificare, va trebui să lupți pentru un post vacant – concurența pe piața muncii a crescut semnificativ.

Fugând de ceea ce ei consideră a fi mobilizare criminală, rușii demonstrează o lipsă absolută de înțelegere a relației cauzale și continuă să poarte cu mândrie tricouri cu litera „Z”, simbolizând invazia militară a Ucrainei, precum și să-și lipească mașinile cu autocolante cu simboluri de război și panglici Sf. Gheorghe. Pe rețelele de socializare au apărut în mod repetat capturi de ecran cu mesaje de la ruși cărora, din acest motiv, li s-a interzis intrarea în Georgia, unde au scris că sincer nu au înțeles ce este în neregulă.

S-ar putea presupune că rușii au uitat sau nu au știut despre incursiunile militare rusești în Georgia în 1993 și 2008, dar unii dintre ei, în aceleași comentarii, le-au promis georgienilor să repete 8 august 2008, ajungând în tancuri (deși din nou, de ce atunci fug de mobilizare?). Oriunde va veni un rus, el va fi întotdeauna purtătorul ideologiei imperiale a „lumii ruse”, plin de încredere în exclusivitatea lui și în exclusivitatea țării sale, tratând cu lipsă de respect și batjocoritor tot ceea ce depășește percepția sa.

Rușii nu fug de ostilități, ci de nelegiuirea propriilor autorități. Nu sunt refugiați, ci un exemplu de iresponsabilitate colectivă. În loc să lupte cu autoritățile, care duc țara în abis și să-și trimită cetățenii să fie măcelăriți într-un război fără sens, pur și simplu fug, preferând lupta pe canapea lângă televizor.

Nici rușii înșiși nu vor să lupte împotriva Ucrainei. Chiar și cel mai turbat patriot, care s-a tencuit din cap până în picioare cu literele „Z”, își dă seama că moartea îl așteaptă în război și se străduiește în orice mod posibil să evite mobilizarea. Și probabilitatea ca alți aliați ai Rusiei, de exemplu, țările membre CSTO, să fie gata să meargă la acest război este și mai mică. Prăbușirea CSTO este inevitabil și aproape, iar rușii sunt cei care depun cele mai multe eforturi în acest scop.

#mobilizare #Rusia #migrație

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button