Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Noi amenințări nucleare – Kremlinul este disperat?

Este evident pentru întreaga lume că Rusia a pierdut oficial războiul strategic cu Ucraina. Forțele armate ale Ucrainei au un potențial de luptă, asistență activă din partea partenerilor occidentali, sprijin și protecție a statului ucrainean și un moral puternic.

Armata Federației Ruse este dezmoralizată de propria conducere militară, iar „soldații” proaspăt mobilizați și deloc antrenați, sosiți în unele puncte ale frontului, se predau în mod activ captivității ucrainene sau fug din locurile lor de desfășurare. Rusia nu are altă opțiune decât să continue linia de amenințări fără temei și amenințări cu rachete la adresa sistemului energetic civil al Ucrainei.

Pe 26 octombrie, Federația Rusă a efectuat în mod demonstrativ exerciții nucleare ale forțelor strategice Grom în mai multe locuri simultan: la terenul de antrenament Kura din Kamchatka, la cosmodromul de testare Plesetsk și în Marea Barents. Rușii au lansat rachete balistice Yars și Sineva cu focoase nucleare.

Evenimentul a avut loc pe fundalul exercițiilor nucleare NATO și, bineînțeles, a unei contraofensive reușite a Forțelor Armate ale Ucrainei în ajunul discursului lui Vladimir Putin pe platforma clubului de discuții Valdai, unde dictatorul de la Kremlin a mai susținut încă o dată. o prelegere pseudo-istorică, a acuzat țările occidentale de războiul ruso-ucrainean și a amenințat din nou că vor folosi arme nucleare.

În cursul discursului său, el a repetat din nou amenințarea cu utilizarea mitică a unei „bombe murdare” de către Forțele Armate ale Ucrainei, care se presupune că conține o mică încărcătură nucleară. Discursul său a arătat încă o dată patetic și a părut o încercare de a se justifica în fața poporului său pentru pierderile tangibile ale Federației Ruse în acest război.

Amenințarea utilizării armelor nucleare de către Rusia este prezentă constant din 24 februarie. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, așa ceva din gura propagandei de la Kremlin sună ca zdrăngănitul unui focos nuclear în fața ochilor NATO. Jens Stoltenberg a avertizat Rusia cu privire la consecințele inevitabile ale unei astfel de decizii. Discursuri similare au fost rostite de guvernele UE, Regatul Unit și SUA. Armele nucleare sunt o cutie a Pandorei, prin deschiderea căreia Rusia nu va putea niciodată să întoarcă timpul înapoi și să împiedice distrugerea sa fizică completă.

Apelurile de a lovi Ucraina cu arme nucleare fac parte din IPSO rus, îndreptate atât către ucraineni, cât și către întreaga lume. Rusia șantajează țările civilizate, încercând să le intimideze cu „putere” ostentativă pentru a pune presiune asupra guvernului ucrainean și a crea o platformă de dialog între Vladimir Putin și Vladimir Zelenski. Dictatorul de la Kremlin are nevoie de un răgaz în război, președintele Ucrainei înțelege acest lucru și nu ia calea liniștirii agresorului, pentru că asta nu va pune capăt războiului, ci doar va crește numărul victimelor viitoare.

Utilizarea armelor nucleare tactice nu va afecta în niciun caz situația militară de pe front. Rusia nu va putea păstra teritoriile pe care le ocupă. Printr-o astfel de decizie, ea își va grăbi și distrugerea inevitabilă.

În orice caz, având în vedere agonia, agresivitatea și deviațiile mentale evidente ale lui Vladimir Putin, te poți aștepta la orice de la el. Șantajul nuclear trebuie să înceteze, pentru că mâine poate deveni realitate. Dictatorul de la Kremlin nu se gândește la soarta și viitorul Rusiei, el este îngrijorat să-și închidă gestaltele de putere și să-și mențină ostentativa „măreție”.

#nuclear #șantaj #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button