Analize și opinii

Noile reguli ale jocului – cum se shimbă piața energetică pentru Rusia?

Recent, secretarul adjunct al Trezoreriei a confirmat că guvernul SUA și partenerii intenționează să pună în aplicare un plafon de preț al petrolului rusesc până pe 5 decembrie, când va intra în vigoare cea de-a șasea rundă de sancțiuni UE. Pentru a face acest lucru, Ministerul Finanțelor lucrează deja la îmbunătățirea mecanismului pentru a crea și mai multe daune economiei ruse.

Datorită lui, fluxul de prețuri la petrolul rus va putea funcționa fără participarea Indiei și Chinei, așa cum asigură secretarul adjunct al Trezoreriei pentru Politică Economică Ben Harris. De ce și-a început activitatea mecanismul în domeniul pieței petrolului? Petrolul, ca resursă, nu este nimic remarcabil.

Rafinând-o, se produce benzină, care este folosită într-un număr incredibil de procese economice, de la o combină de recoltat care ara un câmp până la un taximetrist UBER care te duce acasă în fiecare seară. De îndată ce prețul petrolului crește la bursa de petrol, plătiți puțin mai mult pentru toate bunurile și serviciile cu care sunteți obișnuit. Dar de ce să nu stabilim prețurile petrolului atunci? O astfel de decizie a fost luată de țările civilizate pentru a controla costul acestei resurse.

Credeți că toți jucătorii de pe piața petrolului sunt mulțumiți de acest lucru? În opinia dumneavoastră, reglementarea prețului petrolului este benefică pentru Iran, Irak, Federația Rusă, ale căror economii depind în mare măsură de vânzarea petrolului? Aceste țări nu le pasă de regulile pieței petrolului.

Cu cât prețul petrolului este mai mare, cu atât este mai profitabil pentru astfel de țări să-și mențină regimul pe linia de plutire. Tactica lui Rossi în acest sens poate fi explicată printr-un exemplu comun. Există un vânzător de nisip și hidranți de incendiu, există un preț stabilit pentru bunurile sale, deoarece incendiile apar aproximativ în același sezon.

Fiecare om de afaceri își dorește să obțină mai mult profit, dar ce ar trebui să facă dacă este un om cinstit? Există o singură cale de ieșire: să vă mutați afacerea acolo unde incendiile se produc mai des. Cu toate acestea, un vânzător necinstit va declanșa incendii masive, deoarece profitul va crește semnificativ, iar consecințele pentru o astfel de persoană nu vor fi importante.

Este exact ceea ce Rusia a făcut tot timpul la bursa de petrol. În situația actuală, ea este nevoită să-și vândă petrolul la prețuri mici în China și India, motiv pentru care cu siguranță beneficiază. Stabilirea unui plafon de preț pentru petrolul rusesc, ținând cont de respingerea completă a acestuia de către multe țări civilizate, va agrava starea economică deja deplorabilă a Rusiei.

În plus, Statele Unite intenționează să impună o interdicție a transportului pe mare a petrolului rusesc, care va afecta și țara teroristă. În situația actuală, propagandiștii de la Kremlin încearcă fără succes să amenințe lumea cu faptul că „plafonul la petrol” va agrava și mai mult criza energetică din unele țări. Rușii au fost întotdeauna înclinați să exagereze gradul de importanță.

Având în vedere analiza experților financiari internaționali, putem spune cu încredere că problemele în acest domeniu, cel puțin pentru UE, nu sunt absolut pe termen lung. Economiile țărilor europene vor face posibilă înlocuirea transportatorilor de energie ruși în aproximativ un an. În plus, dorința Norvegiei de a ajuta statele europene să depășească criza energetică va afecta rezolvarea rapidă a problemei gazelor care a apărut datorită sateliților pro-ruși.

Problemele de mediu sunt, desigur, importante, dar nu într-un moment în care toată ordinea și securitatea existente sunt amenințate cu distrugerea completă. Solidaritatea țărilor din întreaga lume civilizată este foarte importantă astăzi. Distrugerea economiei ruse și ajutorul armatei ucrainene vor face posibilă încheierea acestui război sângeros.

Pe timp de pace, din cauza investițiilor (care nu afectează economiile țărilor UE), Ucraina ar putea începe să se asigure cu gaz. Cum este acest lucru benefic pentru Europa? Fără a investi în achiziția de resurse energetice străine, Ucraina va putea rambursa datoriile către țările UE la timp și în totalitate. Prin urmare, solidaritatea Europei de astăzi, de dragul păstrării libertății sale și a principiilor dreptului internațional, este capabilă să asigure dezvoltarea tuturor țărilor continentului în viitorul apropiat de pace.

#petrol #Rusia #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button