Economie

Orașele germane sting luminile și închid apa caldă pentru a economisi energie

Scăderea livrărilor de gaze naturale rusești către Germania a forțat unele orașe să întrerupă apa caldă și să interzică încălzitoarele și aparatele de aer condiționat. Berlinul a stins chiar și reflectoarele monumentelor pentru a economisi energie, transmite sursa.

Berlinul a anunțat că reflectoarele pentru monumentele publice, cum ar fi Poarta Brandenburg, vor fi stinse pe timp de noapte. Politica a început cu șase clădiri și se va extinde pentru a afecta „200 de clădiri și monumente și cele 1.400 de spoturi ale acestora în următoarele patru săptămâni”.

Măsura Berlinului a fost luată în aceeași zi în care corporația rusă de gaze Gazprom a anunțat că livrările de gaze naturale către Germania vor scădea la 20% din capacitate din cauza unor probleme la turbinele conductei subacvatice Nord Stream 1, potrivit France 24 și Aleph News.

În orașul Hanovra din nord-vestul țării, apa caldă a fost oprită în clădirile municipale pentru spălarea mâinilor, dușuri și alte scopuri. În plus, aceste clădiri vor fi încălzite doar din octombrie până în martie, iar unitățile mobile de aer condiționat și aerotermele vor fi interzise.

#energie #economie #criză

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button