Politică

Republica Moldova participă în cadrul Evaluării Periodice Universale a drepturilor omului ONU

Delegația națională a Republicii Moldova participă în format hibrid în cadrul celei de-a 40-a sesiuni a Evaluării Periodice Universale a drepturilor omului (EPU) a Organizației Națiunilor Unite, la Geneva, în care are loc evaluarea situației drepturilor omului în Republica Moldova.

Potrivit sursei, durata întregului dialog interactiv, delegația Republicii Moldova va prezenta raportul național și va răspunde la întrebările statelor membre ale ONU.

Pentru țara noastră, EPU reprezintă un exercițiu de importanță majoră, având în vedere că are loc o dată la cinci ani, precum și în contextul angajamentelor internaționale ale Republicii Moldova pe dimensiunea drepturilor omului.

Evaluarea Periodică Universală este un proces unic, care implică o revizuire a evoluțiilor în domeniul drepturilor omului din toate statele membre ale ONU. Totodată, este un proces în care este implicat statul, sub auspiciile Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care oferă fiecărei țări posibilitatea de a informa ce acțiuni a întreprins pentru a îmbunătăți situația drepturilor omului și pentru a-și îndeplini obligațiile în acest domeniu.

#Evaluarea_Periodică_Universală #ONU #Republica_Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button