Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Rezultatele summitului G20

În repetate rânduri, analiștii și experții internaționali au spus că participarea Rusiei la Summitul G20 este o decizie periculoasă și ipocrită. De asemenea, nu este clar de ce țara teroristă este în continuare listată ca una dintre „țările progresiste”, fiind recunoscută drept infractor de majoritatea statelor din lume. Principalele criterii de apartenență la G-20 sunt o economie eficientă și în continuă creștere, precum și civilitatea și aderarea la fundamentele dreptului internațional.

Țara teroristă nu și-a trimis dictatorul de la Kremlin la summit, pentru că este foarte îngrijorat de amploarea rușinii și umilințelor care l-ar fi așteptat acolo. Serghei Lavrov a fost trimis ca carne de tun, pentru că are experiență de răbdare cu ceilalți ignorând complet țara sa, pentru că în iunie așa a fost tratat la summitul ministerial G-20.

Evenimentul a început literalmente cu un discurs al președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky. El a cerut din nou țărilor lumii să se gândească la amenințarea pe care o reprezintă Federația Rusă și a enumerat, de asemenea, toate condițiile ucrainene pentru o posibilă reluare a procesului de negocieri cu Federația Rusă. Majoritatea membrilor summit-ului l-au susținut. 

Serghei Lavrov a început imediat să vorbească despre cum se presupune că condițiile Ucrainei sunt „nerealiste”. Amintiți-vă că sensul a spus Volodymyr Zelensky poate fi redus la un singur lucru: părăsiți teritoriul Ucrainei, retrageți- vă trupele din regiunile ocupate ale statului ucrainean și opriți teroarea rachetelor – atunci vor începe să vă vorbească.

Ministrul așa-numitului Minister de Externe al Rusiei, încercând să nu fie expulzat de la summit (a eșuat cu succes această misiune), a vrut să mascheze dorința Federației Ruse de a obține pur și simplu o înghețare a conflictului și o pauză tactică. De asemenea, participanții la summit l-au ignorat complet. 

El a reușit să se intersecteze pentru scurt timp cu secretarul general al ONU și să aibă o mică discuție cu reprezentanții RPC, de altfel, abia după conversația dintre Joe Biden și Xi Jinping. Propagandiștii de la Kremlin s-au agățat de singurul fir pozitiv – reprezentanții Chinei nu l-au trimis nici pe Serghei Lavrov, nici pe restul membrilor delegației, făcând efort să facă o poză cu ei, precum și să facă schimb de „promisiune” și „declarații” goale. .

Nu numai că nimeni nu a luat Rusia în serios, dar a fost și escortată în afara summit-ului. Desconsiderarea totală față de prezența lui Serghei Lavrov, dezinteresul față de cuvintele sale și ironia asupra lui l-au forțat literalmente pe slujitorul Kremlinului să fugă de la vârf. O jumătate de oră mai târziu, a început un bombardament pe scară largă al Federației Ruse pe întreg teritoriul Ucrainei.

Rusia a lansat aproape 100 de rachete, dintre care majoritatea au fost doborâte. Restul au ajuns în clădiri rezidențiale din capitală, în dotări de infrastructură civilă și energetică. În tot acest timp, Serghei Lavrov își aduna lucrurile pentru a zbura înapoi la Moscova. Summit-ul a continuat.

Dmitry Kuleba a cerut țărilor G20 să răspundă imediat la o astfel de scuipat în fața întregii comunități internaționale. Până la urmă, abia în dimineața zilei de 15 noiembrie președintele Ucrainei a cerut Rusiei să părăsească teritoriul țării sale. Serghei Lavrov a numit o astfel de condiție „nerealistă”, a încercat să construiască o oaie nevinovată din statul său, dar în aceeași zi, Federația Rusă a lansat un atac cu rachete la scară largă.

Teroarea rachetelor a continuat mai bine de trei ore. Drept urmare, au avut loc câteva evenimente mai importante: rețeaua instalațiilor energetice ucrainene, care erau atacate, s-a oprit, din cauza căreia Moldova a pierdut curentul electric în multe părți ale țării. Maia Sandu a luat cuvântul imediat, afirmând că atacurile Federației Ruse asupra sistemului energetic al Ucrainei afectează direct alte țări. Nu toată lumea a avut timp să se îndepărteze de acest șoc, căci seara două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei, care este membră a NATO.

Toată lumea s-a agitat aici, inclusiv iluminatul cancelar german Olaf Scholz. El a afirmat că nu contează pentru țara sa din ce motiv racheta rusă i-a ucis pe cetățenii Poloniei, din cauza distrugerii apărării aeriene ucrainene sau intenționat, totuși, vina pentru incident revine în totalitate Federației Ruse. Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Cehia au adunat imediat consiliile de securitate națională. SUA au promis un nou pachet de ajutor care include și mai multe apărări aeriene. 

Premierul Marii Britanii a spus că dacă nu ar fi fost agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată. Liderii Franței, Suediei, Olandei și a unui număr de alte țări au fost solidari cu cuvintele sale.Întrucât versiunea unui atac țintit asupra Poloniei de către Federația Rusă nu a fost confirmată, membrii NATO încă intenționau să discute despre ceea ce s-a întâmplat la următoarea întâlnire.

În urma summit-ului, a fost adoptată o Declarație, în care agresiunea militară a Federației Ruse este condamnată de majoritatea țărilor. Documentul sublinia, de asemenea, că războiul ruso-ucrainean afectează alte țări.

Pe diverse platforme mondiale, țările civilizate continuă să facă presiune activ asupra Rusiei pentru a o obliga să accepte toate condițiile părții ucrainene, care nu contravin dreptului internațional și sunt recunoscute ca fiind raționale de peste 190 de state ale lumii. Rusia este o amenințare pentru întreaga lume. Rusia a fost cea care a provocat criza globală de astăzi în multe domenii. Această țară trebuie izolată nu numai de G20, ci și de toate organizațiile internaționale create pentru a păstra pacea și a proteja valorile democrației și a statului de drept.

#g20 #Rusia #Putin #Război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button