Război în Ucraina

Rusia nu mai poate rezista noilor sancțiuni

Kremlinul încearcă din nou să lupte cu regimul plafonului prețului petrolului impus de către Federația Ruse. Aparent, autoritățile ruse nu înțeleg pe deplin că o astfel de restricție internațională nu poate fi „anulată” prin impunerea unei interdicții comercianților lor de a vinde petrol către țări și companii care au introdus o astfel de restricție. Din cauza plafonului de preț, de exemplu, chiar și China refuză să cumpere materii prime rusești, ca să nu mai vorbim de țările europene.

Vladimir Putin consideră că decretul său va interzice într-adevăr chiar și menționarea prețului maxim în contracte. Acest lucru este greu de imaginat nu numai din perspectiva dreptului comercial internațional, ci și a dreptului național rus, deoarece așa ceva este imposibil de implementat. Comercianții ruși încearcă să-și vândă produsul în orice fel, iar controlul și interzicerea Kremlinului nu vor face decât să ajute companiile petroliere rusești să dea faliment mai repede. Un alt truc „demonstrativ” al Federației Ruse se va întoarce împotriva sa, care nu poate decât să se bucure.

Majoritatea țărilor din lumea civilizată susțin cu sârguință limitarea prețului petrolului rusesc, realizând că acest lucru îl va nevoi pe dictatorul de la Kremlin să-și devalorizeze petrodolarii.

În interiorul Uniunii Europene, nu vor anula plafonul de preț al petrolului rusesc, dar disputele cu privire la costul final continuă, motiv pentru care ședința Parlamentului European este amânată pentru săptămâna viitoare. Kremlinul este conștient de gravitatea intențiilor țărilor europene, așa că continuă să arunce asupra lor noi amenințări, cărora nimeni nu le acordă atenție.

După un număr uriaș de crime de război și un adevărat genocid al poporului ucrainean, Rusia nu este percepută pe scena mondială ca un subiect cu care, cel puțin de dragul aparențelor, trebuie luat în considerare. Mulți analiști politici prevăd că, după introducerea unui plafon de preț pentru petrolul rusesc, embargoul său complet este posibil în viitor. Acest lucru se va întâmpla în cazul intensificării atacurilor teroriste din partea Federației Ruse asupra infrastructurii civile și energetice a Ucrainei.

Până în prezent, problema unui embargo complet asupra resurselor energetice rusești este încă în discuție, dar tendința este evidentă – Rusia își sapă propriul mormânt, apropiind astfel de clauze de noul pachet de sancțiuni europene. Acest lucru este capabil să distrugă în cele din urmă economia rusă, legată doar de vânzarea de petrol și gaze, despre care Kremlinul este bine conștient.

 Pe exemplul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, europenii au văzut că pentru Rusia nu există o „linie” pe care să nu o depășească niciodată. Prin urmare, după sabotajul de la Nord Stream, UE a decis să mărească semnificativ protecția conductelor. Acum, în fiecare zonă sunt de serviciu unități de poliție, armată și chiar forțe speciale. Măsurile de securitate au fost, de asemenea, intensificate chiar de companiile energetice, precum Astora, care operează cea mai mare unitate de stocare a gazelor din Germania, în Rehden.

Prin întărirea sancțiunilor, Occidentul va putea câștiga nu numai independența energetică față de Rusia, ci și scoaterea completă a țării teroriste de pe scena mondială. Rusia va continua să încerce să intimideze întreaga lume, în special Europa. Merită spus că astfel de acțiuni din partea Federației Ruse sunt previzibile, prin urmare europenii fac totul pentru a evita sabotajul din partea serviciilor speciale ruse. Încercările zadarnice ale Rusiei de a șantaja UE sau alte amenințări stupide sunt în mod evident sortite eșecului.

#șantaj #Rusia #sancțiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button