Politică

Summit fără un dictator de la Kremlin

Nimeni nu așteaptă oficial președintele Federației Ruse la summitul G20 din Indonezia. Având în vedere ultimele evenimente de pe frontul de sud al Ucrainei și eliberarea singurului oraș regional Herson capturat de invadatori, Kremlinul a decis să nu se alăture evenimentului nici măcar online. În ciuda apartenenței sale până acum în țările G20, Rusia ratează cu rușine acest summit, devenind un stat izolat de întreaga lume civilizată.

La început, Federația Rusă a sperat că summitul ar putea deveni o platformă de negociere, deoarece Ucraina a fost invitată oficial să participe la el. Președintele Volodymyr Zelensky a precizat cu tact că nu va lua parte la niciun eveniment în care Vladimir Putin a fost prezent. Țările au ales prezența părții ucrainene, care a fost raportată reprezentanților ruși de pe margine. Evenimentul nu a devenit o platformă pentru forțarea Ucrainei în condițiile lui Putin pentru încheierea războiului, la care spera dictatorul de la Kremlin.

Cu toate acestea, absența lui Vladimir Putin de la summit îl scutește de umilirea publică și de confruntarea cu alți lideri mondiali, mulți dintre ei aliați devotați ai Ucrainei. Prin urmare, Kremlinul a decis că „diplomatul” ostentativ al întregii Rusii, Serghei Lavrov, va merge să reprezinte țara pe cont propriu. Se pare că umilirea din iunie la reuniunea ministerială a G20 nu a fost suficientă pentru șeful așa-numitului Minister de Externe al Rusiei. Șefii de stat au declarat deja că nu vor apărea lângă reprezentanții Federației Ruse și cu atât mai mult pentru a permite lui Serghei Lavrov să facă o fotografie comună.

Consecințele sancțiunilor mondiale asupra agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei ar putea afecta puternic performanța economică a presupusului „cea mai avansată țară din lume”. Prin urmare, nu numai imaginea Rusiei, ci și nivelul declinului său economic ar trebui să fie principalele motive pentru excluderea acestei țări din G20.

Decizia dictatorului de la Kremlin de a nu străluci la summit este o rușine și o pierdere diplomatică completă. La urma urmei, nu numai țările occidentale au încetat să-l recunoască drept un lider „influent” al „imperiului rus reînnoit”, ci și liderii statelor pe care propaganda Federației Ruse le atribuie din anumite motive prietenilor Rusiei: India, China.

Vladimir Putin a decis nu numai să nu participe la summitul internațional, dar nici nu s-a prezentat la ședința propriului său Minister al Apărării, unde a fost anunțată public decizia de a „părăsi malul drept al Ucrainei”. Dacă propaganda de la Kremlin a încercat să prezinte destrama de la Harkov ca o „regrupare”, acum limba rusă practic nu este folosită. Toată lumea din Federația Rusă a început să înțeleagă amploarea izolării și umilinței lor pe câmpul de luptă. Procesul de luptă internă pentru reorganizarea Federației Ruse a început deja.

Țările civilizate trebuie să continue politica de izolare și sancțiuni împotriva statului terorist. Nu trebuie să permitem o pauză tactică pentru nevoile agresorului. Participarea Federației Ruse la negocierile de pace cu Ucraina ar trebui să prevadă pocăința completă a poporului rus, capitularea, reparațiile și aducerea în fața justiției la Curtea Internațională de Justiție a tuturor ideologilor și autorii agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

#Kremlin #G20 #stat_izolat

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button