Război în Ucraina/Война в Украине

Ucrainenii au atacat cu o dronă navală portul Novorossiysk. VIDEO cu explozia despre care rușii spun că nu a avut loc și de ce are „consecințe enorme” pentru Rusia

Ucrainenii par să fi desfășurat un nou atac cu o dronă maritimă, de data aceasta la terminalul petrolier al marelui port rusesc Novorossiysk, transmite sursa.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o explozie ce a avut loc în port, în timp ce informațiile și știrile pe această temă sunt șterse de pe site-urile de știri rusești.

„Dronele maritime ucrainene pot ajunge acum la o bază a marinei rusești considerată până acum ca fiind sigură. Atunci când dronele (USV) au fost folosite pentru a ataca Sevastopolul la 29 octombrie, ele au dus la o schimbare majoră în operațiunile Marinei ruse.

Amenințarea este considerată atât de gravă încât au fost adăugate noi mijloace de apărare în Sevastopol. Iar Marina rusă, care la începutul războiului domina Marea Neagră, abia dacă mai iese din port. Acum, această amenințare a ajuns la o altă bază importantă a Marinei ruse, la Novorossiysk”, subliniază analistul naval HI Sutton de la Naval News.

Rușii spun că nu s-a întâmplat nimic

Informațiile privind un atac cu drone asupra terminalului petrolier Sheskharis din apropierea orașului rus Novorossiysk, operat de compania petrolieră rusă Transneft, sunt false, a susținut vineri purtătorul de cuvânt al companiei, Igor Demin.

„Informația privind atacul unei drone maritime asupra terminalului petrolier Sheskharis este falsă. Nu există nicio pagubă”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În ciuda reacției ruse, Naval News subliniază că informațiile privind Novorossiysk sunt plauzibile și credibile și că atacul a avut loc.

„Chiar și un atac de mică amploare, care produce pagube limitate sau nu produce pagube, ar putea avea consecințe enorme pentru Rusia.

Atacarea infrastructurii petroliere are sens din punct de vedere strategic pentru Ucraina. Rusia a vizat în mai multe rânduri industria și infrastructura civilă ucraineană, făcând chiar din aceasta o strategie. Chiar și fără a deteriora infrastructura, acest atac ar putea afecta capacitatea Rusiei de a exporta țiței”, subliniază sursa citată.

Ucrainenii au atacat cu drone maritime flota rusă din Sevastopol

Ucraina a recunoscut săptămâna trecută că forțele sale au efectuat atacuri asupra flotei Mării Negre din Sevastopol în Crimeea la sfârșitul lunii octombrie.

De asemenea, Ucraina anunță că prin intermediului platformei United24, dedicată strângerii de fonduri pentru o flotă de drone maritime, s-au adunat destui bani pentru achiziția primei drone din cele 100 care vor forma flota de USV-uri a Ucrainei.

Platforma a spus că dronele „mici și rapide” au avariat trei nave rusești, inclusiv Amiral Makarov, o fregată de război care este și nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră. Autoritățile ruse au recunoscut daunele aduse unui dragor, dar nu ale oricărei alte nave. Nu a existat nicio confirmare independentă că Makarov a fost grav avariat.

Imagini care au circulat pe rețelele de socializare au arătat momentul atacului ucrainenilor asupra Flotei Mării Negre din Crimeea și cum una din drone s-a apropiat foarte mult de fregata Amiral Makarov.

#Ucrainenii #dronă navală #atac #portul_Novorossiysk

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button