Politică

Grosu, despre felicitarea lui Putin pentru moldoveni: E o fățărnicie

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu o reacție, după ce președintele rus, Vladimir Putin a transmis un mesaj de felicitare pentru moldoveni cu ocazia Zilei Victoriei.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, șeful Legislativului a menționat că nu crede în sinceritatea președintelui rus, transmite voceabasarabiei.md.

„Eu nu cred în sinceritatea acestui om. Un om care a declanșat un război groaznic în țara vecină ne urează pace și sănătate, cum să crezi așa om? Zeci și sute de mii de cetățeni ai lui trimiși să moară acolo, să omoare alți oameni, să radă orașe și sate de pe fața pământului, el nouă ne urează pace și sănătate. Am o senzație că e o fățărnicie. Acest personaj oribil care va intra în istorie drept cel ce a declanșat războiul în secolul 21 încearcă să paraziteze pe memoria și suferințele a zeci și zeci de milioane de oameni care au murit, au rămas schilodiți, care din cauza regimului de atunci au fost trimiși în Siberia… E o încercare de a capitaliza pe această tragedie a secolului 20 care ne-a atins și pe noi și pe acest teritoriu”, a comentat Igor Grosu.

Sursa citată menționează că Rusia folosește simbolurile celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a îndreptăți și promova agresiunea sa în Ucraina. Din această cauză, autoritățile R. Moldova au avertizat că cetățenii care vor purta simboluri interzise de 9 mai vor fi amendați.

#Putin #Grosu #felicitare_cu_Ziua_Victoriei #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button