Politică

Irina Vlah își va continua cariera în politică. Ce a declarat despre Maia Sandu

Mandatul de bașcan în Găgăuzia al Irinei Vlah expiră, urmând în aprilie curent să aibă loc alegeri în acest sens. Ea nu va pleca din țară și își va continua cariera în politică.

Nu a oferit foarte multe detalii, dar s-a arătat convinsă că Maia Sandu nu va mai fi președinte de țară.Mai multe declarații a făcut la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4, ediția de luni, 6 martie curent, transmite realitatea.md.

„Cred că am experiență, viziune, poziție. Înțeleg cum trebuie să dezvolt țara. Cred că trebuie să lucrăm pentru vremuri bune, nu doar pentru președintele Maia Sandu și anturajul ei, ci pentru toată țara pe care o iubim”.

Întrebată în această ordine de idei, dacă va candida la alegerile locale din toamnă, Irina Vlah a răspuns ferm: „Nu”.

„Dacă vorbim despre locale, am privit multe emisiuni pe care le-ați făcut și eu am spus, și am auzit și de la alți politicieni, că poate să fie situația când localele să fie amânate. Eu cred că așa poate să fie. De aceea, acum nu putem vorbi cu siguranță că vor fi locale în octombrie, pentru că eu văd că aceste alegeri vor fi ca un examen pentru PAS. Ei vor avea multe probleme după aceste alegeri. Și acum situația este foarte interesantă. Vorbesc cu mulți primari care au candidat din partea PAS și ei au frică acum să candideze din nou din partea acestui partid, pentru că ei știu ce rainting are și ei nu vor să ia pe spatele său aceste probleme. Mulți vor candida ca independenți”.

Cât despre faptul dacă anul acesta va adera la vreun partid, în contextul în care zvonurile spun că ar alege între partidul format de Ion Chicu, fost prim-ministru, sau cel – de Ion Ceban, actualul primar de Chișinău: „Acum nu pot să vă spun. Am promis să vă spun după 19 iulie”, a răspuns Irina Vlah, menționând că ambele partide, în opinia sa, ar avea perspective.

În această ordine de idei, moderatorul emisiunii Gheorghe Gonța a insistat să întrebe dacă va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor, însă s-a ales cu același răspuns.

„Eu sunt sigură că Maia Sandu nu va mai fi președinte. Ea a făcut așa de multe promisiuni: că poate să schimbe, să facă pentru oamenii noștri, că în fiecare zi s-a gândit la popor, cum poate să rezolve probleme. Și ce vedem după doi ani? Ea se ocupă de imaginea sa. Se ocupă de imaginea care poate să o folosească după alegerile prezidențiale pe care le va pierde. Se ocupă cu agenda externă. Despre ce se întâmplă pe intern, ea nu știe și nu vrea să se ocupe”, a adăugat Irina Vlah.

#Irina_Vlah #alegeri #cariera_în_politică #Maia_Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button