Economie

Locuitorii orășelului Cantemir vor achita cu 19% mai mult pentru apă și canalizare

Locuitorii din Cantemir urmează să achite 27 de lei pentru metrul cub de apă și canalizare, cu 18,8% mai mult față de tariful precedent, potrivit ANRE care a revizuit tarifele la apă și canalizare în ședința de astăzi.

Tariful pentru apă a fost stabilit la 15,21 de lei, iar pentru canalizare – 11,79 de lei.

Reprezentanții întreprinderii Apă Canal Cantemir au solicitat un tarif de 29,77 de lei pentru metrul cub de apă și canalizare, însă ANRE a diminuat mai multe costuri, pe care le-a inclus întreprinderea în tarif.

Rețeaua de apă și canalizare din Cantemir are 2.900 de consumatori și 1.460 canalizare. Lungimea apeductului este de 82,1 km, iar al rețelei de canalizare – 10,8 km.

La examinarea calculelor prezentate de către operator, specialiștii ANRE au aplicat principiul suportării de către consumatori doar a cheltuielilor justificative, minim necesare operatorului pentru desfășurarea activității reglementate.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 303/2013 privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, Consiliul local Cantemir, în termen de până la 60 de zile calendaristice de la data primirii de la Agenție a avizului privind cuantumul tarifelor, urmează să aprobe tarifele avizate de Agenție și să le publice în sursele mass-media locale.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button