Politică

Maia Sandu a petrecut ziua de miercuri la Bălți. Rezumatul întrevederilor și discuțiilor purtate

Președinta a petrecut ziua de miercuri la Bălți. Șefa statului a vizitat Spitalul Clinic din Capitala de nord a țării, s-a întâlnit cu antreprenori și a discutat cu oamenii din satul Elizaveta, transmite sursa.

La spitalul din Bălți, Sandu împreună cu ministra Ala Nemerenco au recepționat un lot de echipamente care permit efectuarea analizelor și investigațiilor performante la bolnavi după AVC și infarct. „În total, 75 asemenea aparate vor fi distribuite în toate spitalele din țară. Vom investi și mai departe în infrastructura instituțiilor medicale și dotarea lor cu echipamente performante”, a declarat șefa statului la eveniment.

Cu antreprenorii de la nord președinte a vorbit despre programe guvernamentale de susține a afacerilor. Totodată, ea s-a referit eforturile de debirocratizare și de deschidere a noi piețe de export. „Asigurarea unei creșteri economice robuste este calea noastră spre bunăstare, de aceea una dintre prioritățile guvernării este îmbunătățirea mediului de afaceri. Am vorbit și despre avantajele semnificative ale integrării europene pentru antreprenorii din Moldova”, le-a spus președinta.

La finalul vizitei, Sandu a ajuns în satul Elizaveta. Ea le-a relatat că autoritățile acționează pentru a menține liniștea în țară și să creeze condiții pentru siguranța cetățenilor. Ea i-a invitat pe localnici  să depună dosarul pentru finanțarea proiectelor de infrastructură locală în cadrul programului Satul European. „Vrem să oferim condiții bune de trai tuturor, inclusiv celor care locuiesc în regiuni, de aceea investim în infrastructură, dar și servicii sociale”, a spus șefa statului.

#Maia_Sandu #Bălți #întrevederi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button