Economie

Ministrul Economiei: Produsele moldovenești vor ajunge pe cele mai bogate piețe din lume

Produsele moldovenești vor ajunge pe cele mai bogate piețe din lume. Anunțul a fost făcut de către ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, care a precizat că Republica Moldova și Asociația Europeană de Liber Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) au ajuns la un numitor comun privind semnarea Acordului de liber schimb, notează sursa.

„Semnarea acordului cu EFTA inevitabil va deschide noi oportunități de dezvoltare economică prin îmbunătățirea accesului la piețele internaționale și creșterea competitivității în producția de bunuri și servicii”, a scris Alaiba.

Ministrul a precizat că acordul va oferi șanse mai bune pentru exporturile moldovenești și va reduce taxele vamale pentru mărfurile importate din EFTA. 

„Prin eliminarea unor obstacole comerciale, companiile din Republica Moldova ar putea avea acces mai ușor la piața din țările membre EFTA, fapt ce va încuraja mai multe investiții străine în Moldova și va deschide noi oportunități de export pentru companiile locale. Asta înseamnă posibilități pentru crearea locurilor de muncă bine plătite în diverse sectoare ale economiei moldovenești”, a mai precizat Alaiba.

În perioada următoare, ministrul va convoca diferite grupuri de exportatori moldoveni pentru a stabili „cum îi putem ajuta să pătrundă pe câteva dintre cele mai prospere țări din lume și cum să utilizeze această oportunitate economică la maxim”.

#Moldova #AsociatiaEuropeana

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button