Analize și opinii

Timpul trece, dar Rusia tot nu se schimbă…

Dacă ați avut vreodată ideea că, în timp, nici Rusia ca stat, nici metodele și propaganda sa nu se schimbă – ați avut perfectă dreptate. Se poate discuta mult timp și analiza orice sector al economiei de stat din Rusia, sfera socială sau politică, diverși funcționari ai Kremlinului… Un singur lucru va fi întotdeauna stagnarea, care a provocat degradarea necondiționată și totală a Rusiei.

Luați în considerare acest lucru în domeniul nu doar al propagandei Kremlinului, ci și al nesfârșitelor „amenințări” care continuă să curgă și astăzi, ca și acum 9 ani, la adresa țărilor occidentale și a Ucrainei. Nimeni nu este surprins că, odată cu venirea primăverii, propagandiștii ruși au uitat că Ucraina, conform propriilor lor „prognoze”, ar fi trebuit să fie „înghețată de frig” în timpul bombardamentelor criminale ale forțelor armate ruse asupra infrastructurii civile, inclusiv asupra infrastructurii energetice.

De asemenea, lipsesc de pe canalele de televiziune ale Kremlinului declarațiile și anunțurile propagandiștilor despre o „Europă înghețată”. Potrivit rapoartelor de astăzi, Europa are mai mult gaz ca niciodată după ce a renunțat la dependența energetică față de Rusia.

Cu toate acestea, propaganda rusă a reamintit acum narațiuni de demult, potrivit cărora Ucraina „va avea parte de un eșec al sezonului de semănat” și că țările care au nevoie de cereale „vor muri de foame”. Acest lucru se datorează faptului că Rusia încearcă să creeze din nou, în mod artificial, o criză umanitară prin faptul că nu semnează continuarea Inițiativei privind cerealele. Trebuie reamintit că aceasta nu ar fi fost necesară dacă Rusia nu ar fi fost o țară ocupantă cu ambiții teroriste.

La început, planul rusesc a fost de a încerca să facă presiuni asupra reprezentanților ONU pentru a „ridica sancțiunile globale” impuse Rusiei pentru agresiunea militară criminală împotriva Ucrainei. Încercările au eșuat, așa că Kremlinul a declarat că ar putea prelungi acordul pentru „60 de zile”, dar a impus condiții pentru presupusa „relaxare a sancțiunilor”. Evident, nici ONU, nici Ucraina nu vor fi de acord cu o astfel de prelungire.

Drept urmare, Rusia are acum șanse mari să obțină o nouă scădere a „plafonului de petrol” la 50 de dolari pe baril, iar procedura de eludare a sancțiunilor nu va mai fi disponibilă pentru Rusia în viitorul foarte apropiat. De exemplu, Turcia a refuzat deja să își permită să fie considerată „țară terță” pentru ca bunurile care fac obiectul restricțiilor să poată intra în continuare în Rusia.

Metodele cunoscute de șantaj și amenințare fac ca acțiunile Kremlinului să fie din ce în ce mai previzibile. Prezicând anual „prăbușirea Ucrainei” de nouă ani încoace, agresorul este inconștient de decăderea în care trăiesc rușii înșiși. Astăzi, în timpul războiului ruso-ucrainean la scară largă aflat în desfășurare, această diferență devine și mai tangibilă.

În plus, resursele media internaționale vorbesc despre ea. Tot ceea ce Putin a încercat să ascundă în hinterlandul rusesc iese la suprafață. După ce a ajuns în teritoriile ucrainene ocupate, Rusia nu poate oferi locuitorilor condiții de bază sub forma cel puțin a unei alimentări cu apă, al cărei sistem îl distrug ei înșiși. Asta ca să nu mai vorbim de violențele și morțile pe care le aduc rușii.

#Rusia #propagandă #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button